"Construim pe un teren care nu este foarte solid, mai ales in conditiile in care majorarile de venituri care au venit din 2015 incoace sunt riscante, se bazeaza pe estimari foarte optimiste. Am putea fi nevoiti ca de la anul sa facem iar niste corectii care se traduc in impozite si taxe mai mari sau venituri mai mici sau cresteri mai mici de salarii", a explicat el, citat de Mediafax.

Creditele de consum in lei, despre care analistii spun ca aduc cel mai repede castiguri bancherilor care isi pot reface astfel portofoliile erodate de criza, au ajuns in luna februarie la 31,6 mld. lei (echivalentul a 7 mld. euro), in crestere cu 14% fata de aceeasi luna din 2014, potrivit datelor BNR. Astfel, creditele de nevoi personale in moneda romaneasca au ajuns la cel mai ridicat sold din mai 2010 incoace.

Cresterea in termeni nominali intr-un interval de timp de 12 luni a fost de 3,8 mld. lei. Spre comparatie, in luna ianuarie din acest an soldul creditelor in lei afisa 31,2 mld. lei.

Evolutia ascendenta a creditelor de consum in lei in ultima perioada de timp a venit pe fondul unei increderi sporite a consumatorilor in economie. Foarte multi romani au inceput sa prinda "curaj" date fiind perspectivele economice bune (cresterea veniturilor din ultima perioada de timp, reducerea taxelor si a impozitelor, dar si ritmul de crestere al economiei de 3,7% - printre cele mai mari din Uniunea Europeana