Grupul Eurobank anunta numirea lui Philippos Karamanolis in calitate de Presedinte Executiv al Bancpost, subsidiara locala a grupului, si Country CEO al Grupului Eurobank in Romania, in locul lui George Georgakopoulos.

"Preluarea functiei de catre Philippos Karamanolis va deveni efectiva incepand cu data de 16 mai 2016, fiind subiectul obtinerii autorizarii din partea Bancii Nationale a Romaniei. Acesta il inlocuieste in functie pe George Georgakopoulos care a luat decizia de a da curs unei noi oportunitati profesionale in afara Grupului si a Romaniei", se arata intr-un comunicat al bancii.

Philippos Karamanolis a fost, in perioada 2005 – 2008, Vicepresedinte Executiv in cadrul Banpost. De atunci, a fost Presedinte al Comitetului Executiv al Eurobank Serbia, cu rol determinant in consolidarea Eurobank ca banca sistemica in Serbia.

Philippos Karamanolis s-a alaturat Eurobank in 2001 in vederea lansarii operatiunilor de creditare retail in Bulgaria. Anterior, a detinut diverse pozitii la compania “British Airways”din Londra si la “Egnatia Bank” din Grecia. Detine o diploma in Matematica de la Universitatea Aristotel, Salonic, Grecia si un master in “Stiinta Managementului si Cercetare Operationala”, de la Warwick Business School, Marea Britanie.

Detinuta de Eurobank, Bancpost este prezenta de 25 de ani pe piata locala, are o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca gestioneaza un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali si are o retea de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri si 192 APS-uri.

In Romania, Eurobank controleaza Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri