Antoaneta Curteanu, actualul CEO al UniCredit Leasing, a acceptat o provocare internationala, fiind promovata in functia de director al diviziei corporate investment banking in cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria, potrivit companiei. Mircea Cotiga, actual director risc - restructurare si recuperare creante in cadrul UniCredit Bank va prelua pozitia de chief executive officer (CEO) al UniCredit Leasing.

Schimbul de mandat va deveni efectiv incepand cu luna mai, preluarea functiei de catre Antoaneta Curteanu in cadrul UniCredit Bulbank fiind supusa autorizarii din partea Bancii Nationale a Bulgariei. Cu o vechime de peste 18 ani in cadrul UniCredit si 25 in sistemul bancar, Antoaneta Curteanu detine pozitia de CEO al UniCredit Leasing din iulie 2010. Anterior, in perioada 2007-2010 a ocupat pozitia de Director Adjunct al Diviziei Corporate si al Global Transaction Banking in cadrul UniCredit Bank, iar in intervalul 2005-2007 a fost Vice-Presedinte Executiv si membru al Boardului UniCredit Romania.

Antoaneta Curteanu este absolventa a Facultatii de Finante-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (1986-1991) si a Graduate School of Banking din Lousiana State University, SUA (1994-1996). Antoaneta Curteanu este membru fondator al asociatiei “Business Women Network” in Romania si autor al cartii “Factoringul in comertul international”.

La randul sau, Mircea Cotiga lucreaza in sistemul bancar de 11 ani, dintre care ultimii sapte ani in cadrul UniCredit Bank. Anterior, si-a consolidat cunostintele profesionale in domeniul juridic si recuperari in cadrul unor companii din domeniile credit management si leasing. Detine un MBA in Financial Management acordat de City University USA - Romanian Banking Institute (2005 - 2007).

UniCredit Leasing este lider al pietei de leasing, cu o cota constanta de 18% in ultimii cinci ani. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare prin leasing financiar si credit, leasing operational si intermediere in asigurari prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri