Western Union si Bancpost au lansat serviciul de primire de bani direct la ATM, prin care clientii pot primi bani din strainatate sau de pe piata locala si pot efectua operatiuni de retragere sau de pastrare a sumelor primite in cont, la oricare din cele peste 550 de bancomate Bancpost din intreaga tara.

Cum functioneaza serviciul de transfer de bani Western Union prin ATM

Clientii pot primi bani realizand tranzactia direct la un bancomat Bancpost prin cativa pasi simpli. Dupa demararea unei tranzactii clasice la bancomat, clientul trebuie sa opteze pentru ”Western Union” si sa introduca in sectiunea aferenta de pe ecranul bancomatului detaliile tranzactiei, asa cum i-au fost transmise de catre expeditor: numarul de control al transferului de bani (WU MTCN), valuta si suma de bani. Apoi, banii sunt virati direct in contul clientului. In cazul in care banii primiti sunt in valuta, suma va fi creditata in contul de card in lei. Clientul poate opta pentru retragerea imediata a sumei, in lei sau isi poate utiliza direct cardul pentru efectuarea de plati. Pentru a intra in posesia unui transfer de bani utilizand noul serviciu Western Union de transfer de bani la ATM, clientii trebuie sa detina un cont in lei deschis la Bancpost cu un card de debit valid atasat.

The Western Union Company (NYSE: WU) este unul din liderii globali de pe piata serviciilor de plati. Impreuna cu organizatiile sale afiliate Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil si Western Union Business Solutions, Western Union le ofera clientilor sai modalitati de a trimite sau primi bani in locatii din intreaga lume, de a realiza plati si de a achizitiona ordine de plata. Incepand cu 31 decembrie 2015, serviciile sub marca Western Union, Vigo si Orlandi Valuta au fost accesibile printr-o retea comuna de peste 500.000 de locatii ale agentilor in 200 de tari si teritorii si peste 100.000 de bancomate si chioscuri, inclusiv capacitatea de a trimite bani catre un miliard de conturi bancare. In 2015, The Western Union Company a efectuat 262 de milioane de tranzactii consumer-to-consumer la nivel global, realizand transferuri totale de 82 de miliarde de USD intre consumatori si a efectuat 508 de milioane de plati comerciale.

Detinuta de Eurobank, Bancpost este prezenta de 25 de ani pe piata locala, are o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca gestioneaza un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali si are o retea de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri si 192 APS-uri.

In Romania, Eurobank controleaza Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri