Dexia SA, al treilea grup bancar belgian, a anuntat, marti, ca vizeaza o crestere anuala a profitului de 10% pana in anul 2009, crestere alimentata de creditele acordate autoritatilor guvernamentale si activitatile de retail banking.
De asemenea, Dexia spera sa obtina o crestere anuala cu cel putin 10% a dividendelor, a anuntat banca belgiana cu ocazia prezentarii noului plan de afaceri, informeaza Rompres. "Dexia va continua sa-si dezvolte activitatile intr-o maniera activa si echilibrata, respectand valorile sale fondatoare referitoare la riscuri si soliditate financiara", a declarat directorul general de la Dexia, Axel Miller.

Dexia, unul dintre cei mai importanti actori de pe piata finantarilor publice, vrea sa profite si in viitor de piata finantarilor publice, a carei valoare o estimeaza la 5.000 miliarde dolari in prezent, la care ar urma sa se adauge alte 1.500 miliarde dolari in urmatori 10 ani. In plus, Dexia estimeaza ca modificarile demografice in Europa vor alimenta activitatile sale de retail banking pe pietele sale mature.

Grupul Dexia a fost interesat de preluarea Bancii Comerciale Romane, si s-a retras recent din cursa pentru preluarea CEC. In prezent, Dexia Kommunalkredit Bank (Dexia-Kom), parte a grupului Dexia, a deschis un birou in Bucuresti, care desfasoara activitati de identificare de oportunitati de finantare a sectorului public. In urmatorii cinci ani, Dexia Kommunalkredit Bank intentioneaza sa fie printre primii jucatori de pe piata finantarilor publice in Europa Centrala si de Est.

In luna august a acestui an Consiliul Judetean Alba a semnat un contract cu consortiul financiar format din Dexia Kommunalkredit Bank AG Austria si BT Securities SA, membre ale Grupului Financiar Banca Transilvania, in vederea obtinerii fondurilor necesare pentru finantarea unor proiecte de infrastructura rutiera, in valoare totala de 50 milioane lei noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri