Banca Transilvania ar putea imprumuta 15 milioane de euro de la International Finance Corporation (IFC), pentru a putea finanta extinderea bancii, in special in zona firmelor mici si mijlocii si a creditelor ipotecare, esentiale pentru IFC in Romania.

Creditul va fi esalonat pe o perioada de sapte ani si va conta ca parte a unui imprumut in valoare totala de 75 de milioane de euro, care va fi contractat de Banca Transilvania (BT) de la cinci institutii financiare, informeaza NewsIn. Imprumutul va fi discutat de IFC pe 10 noiembrie. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat BT un imprumut in valoare de 15 milioane de euro, ca parte a acestui aranjament de creditare.

Profitul Bancii Transilvania, dupa impozitare, a crescut, in primul semestru cu 13% fata de finalul anului trecut, de la 52,009 milioane lei (14,14 milioane euro), pana la 58,719 milioane lei (16,47 milioane euro). BT este pe locul al cincilea dupa active, cu o cota de piata de 4,34% si active in valoare de 6,2 miliarde lei, conform statisticilor Bancii Nationale a Romaniei. BT are deschise 307 sucursale, are peste 4.000 de angajati si este una din cele trei banci romanesti listate la Bursa din Bucuresti.

Banca Transilvania este detinuta de un grup de oameni de afaceri autohton, care poseda fiecare sub 5% din capitalul bancii. Cel mai important actionar al bancii este BERD, care controleaza un pachet de 15%, dar cu exceptia bancii de investitii niciun actionar nu poate avea mai mult de 5% din capital, conform statului bancii. Printre actionari se mai numara SIF Moldova, SIF Banat Crisana si SIF Oltenia.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si