Emisiunea de obligatiuni a IFN Fortuna Leasing a fost subsubscrisa la doua treimi din oferta initiala, din cauza ca a oferta fost supradimensionata, a declarat Razvan Pasol, presedintele casei de brokeraj Intercapital Invest, intermediara emisiunii.
Au fost subscrise 18.150 obligatiuni Fortuna Leasing cu valoare nominala de 100 lei. "Valoarea totala atrasa de pe piata a fost de numai 1,815 milioane lei, comparativ cu valoarea totala din oferta, de 2,8 milioane lei, diferenta putand fi pusa pe seama faptului ca emitentul se afla la prima sa emisiune pe piata de capital si oferta a fost supradimensionata", a declarat Razvan Pasol, citat de NewsIn. Ultima zi de subscriere pentru obligatiunile IFN Fortuna Leasing a fost 25 septembrie 2006.

Investitorii care au subscris obligatiunile IFN Fortuna Leasing vor primi dobanda pentru primul cupon de 12%, iar pentru urmatoarele cupoane vor incasa dobanzi la nivelul BUBOR + 3%. IFN Fortuna Leasing intentioneza sa-si listeze obligatiunile la Bursa, dupa ce va obtine aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare asupra emisiunii. "Vom depune documentatia la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare pentru listarea obligatiunilor IFN Fortuna Leasing la Bursa si, in functie de noul Regulament de al Bursei, se vor tranzactiona cel mai probabil in categoria necotate pentru ca emitentul nu este listat", a explicat Razvan Pasol.

IFN Fortuna Leasing din Baia Mare a lansat, pe 15 septembrie 2006, prima sa emisiune de obligatiuni, intermediata de SSIF Intercapital Invest, prin intermediul careia a anuntat ca vrea sa atraga 3,220 milioane lei de pe piata de capital. Emisiunea s-a adresat investitorilor calificati, respectiv banci, societati de asigurari si institutii financiare. Au fost oferite 28.000 de obligatiuni cu valoare nominala de 100 lei.

Este a doua emisiune de obligatiuni intermediata de SSIF Intercapital Invest pentru o societate de leasing, dupa cea lansata la inceputul acestui an de International Leasing, prin care s-au atras 4,8 milioane lei, cu dobanda BUBOR + 2,25%. Potrivit Intercapital Invest, obligatiunile International Leasing urmeaza sa fielistate la Bursa la inceputul lunii octombrie 2006.

Pana acum, la Bursa de Valori Bucuresti s-au mai derulat alte doua emisiuni de obligatiuni pentru societati de leasing, listate in sectiunea necotate, in afara de cele intermediate de SSIF Intercapital Invest. Emsiunea de obligatiuni pentru TBI Leasing, ajunsa la scadenta, a avut o dobanda fixa de 6,5% pe an la euro si cea pentru BCR Leasing, cu dobanda fixa de 6% pe an la euro, care se afla in derulare pana in aprilie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri