Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat deja listarea obligatiunilor in lei emise de Banca Mondiala, care ar putea intra la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti in aproximativ doua saptamani.

"Am obtinut acordul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si suntem in discutii cu Bursa de Valori Bucuresti pentru admiterea obligatiunilor la tranzactionare, care ar putea incepe peste doua saptamani", a declarat pentru NewsIn, Pompei Lupsan, responsabil cu clienti institutionali din cadrul SSIF Intercapital Invest.

Oferta publica primara de obligatiuni a Bancii Mondiale a fost lansata pe 30 august si s-a incheiat pe12 septembrie. Pretul unei obligatiuni a fost de 1.000 lei, iar rata dobanzii este fixa - 6,50% anual. Scadenta obligatiunilor este de 36 de luni, cu plata semestriala a dobanzii catre investitorii care au subscris in cadrul ofertei publice, iar principalul va fi platit la scadenta emisiunii.

Mai mult de trei sferturi (77%) din obligatiunile Bancii Mondiale au fost subscrise de investitori romani, care au plasat peste 404 milioane lei (115,5 milioane euro) in emisiunea de 525 milioane lei (150 milioane euro) lansata de institutia financiara internationala. Oferta initiala a fost suprasubscrisa cu 21%, potrivit datelor comunicate de Banca Mondiala.

Aceasta este prima emisiune in lei a unei institutii financiare internationale, desi Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat ca intentioneaza de asemenea sa emita obligatiuni in lei, pentru contravaloarea a 50 milioane de dolari in 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015