UniCredit Bank, a cincea banca la nivel local, va plati dividendele actionarilor pana la 30 iunie, cel tarziu, reprezentand jumatate din profitul net obtinut anul trecut, respectiv 111,03 milioane lei, restul sumei fiind reinvestita pentru intregirea capitalului bancii si continuarea dezvoltarii strategiei de afaceri, potrivit News.ro.

Banca a consemnat anul trecut un profit net de 222,05 milioane lei, de aproape trei ori mai mare decat rezultatul din 2014. Actionarii institutiei de credit au aprobat, pe 15 aprilie, distribuirea de dividende in valoare de 111,03 milioane lei, pana la 30 iunie.

La sfarsitul anului trecut, institutia de credit avea un capital social de 379,07 milioane lei, format din 40,76 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 9,3 lei fiecare.

UniCredit Bank Austria a ajuns sa detina controlul aproape total al institutiei de credit locale, dupa ce a achizitionat pachetul de actiuni detinut de Ion Tiriac, prin Tiriac Holdings Limited, care avea 45,0597%.

Banca austriaca a ajuns la o participatie de 95,6185% in urma tranzactiei de 771 milioane de dolari, cea mai mare operatiune de achizitie de pe piata romaneasca in 2015 si a cincea din top 10 tranzactii din regiune, potrivit unui raport EY.

Astfel, actionarii minoritari controleaza cumulat 4,3815% din actiunile UniCredit Bank. Acestia vor primi impreuna dividende de 4,86 milioane lei. UniCredit Bank Austria a lansat la finalul lunii martie o oferta pentru actionarii minoritari ai bancii locale, asa cum fusese anuntat. Acestia isi pot exercita optiunea pana la 12 august, banca austriaca oferindu-le un pret de 17,54 euro pentru o actiune, fara a fi negociabil.

Totodata, actionarii bancii au aprobat renuntarea la mandatul de membru in Consiliul de Supraveghere de catre Gianfranco Bisagni. Ei au fost de acord si ca banca sa emita obligatiuni negarantate si ipotecare.

UniCredit Bank a inregistrat anul trecut venituri operationale totale de 1,3 miliarde de lei (284 mil. euro), in scadere cu 3,3% fata de 2014, potrivit situatiilor financiare individuale.

In acelasi timp, cheltuielile operationale ale bancii au scazut cu 3,8% in 2015, pana la 666,2 milioane de lei (149,9 mil. euro), iar profitul operational s-a plasat la 596 milioane de lei (134,1 mil. euro), in scadere cu 2,7% fata de anul precedent.La nivel consolidat, UniCredit Bank a obtinut un profit net consolidat de 269,5 milioane de lei in 2015.

Sursa foto: Sergey Kohl/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri