Romania ar trebui sa considere dezvoltarea infrastructurii sale rutiere o prioritate absoluta, la nivel national, iar daca acest lucru este implementat corect, intr-un cadru fiscal si legislativ stabil, cresterea economica va veni de la sine, apreciaza David Gedlicka, CEO al Porsche Finance Group.

De altfel, din punctul sau de vedere, unul dintre cele mai importante aspecte ar fi atat intensificarea investitiilor autohtone, cat si a celor straine, in toate sectoarele economiei. "Consider ca o strategie coerenta, pe termen lung si coordonata de la nivel central pentru incurajarea investitorilor locali si straini ar fi de mare ajutor pentru Romania in urmatorii ani", a declarat David Gedlicka (foto), intrebat despre cele mai importante trei schimbari pe care le considera, in opinia sa, absolut necesare ca Romania sa treaca printr-o Reforma reala.

"Pana in prezent, am asistat la o crestere semnificativa a nivelului de calitate in toate sectoarele principale, de la cel auto si de leasing, pana la cel medical si de agrement (o evolutie pe care am avut ocazia sa o observ in mod direct, chiar in doar cei cativa ani pe care i-am petrecut aici), insa acest proces trebuie sa continue, intr-un ritm mai alert, in toate sectoarele. Acest lucru se poate intampla doar printr-o mai mare deschidere a economiei catre investitii", a mai spus seful Porsche Finance Group.

Referitor la piata de leasing, unul dintre cele mai importante domenii de activitate ale Porsche Finance Leasing, David Gedlicka mentioneaza faptul ca exsita, in prezent, o evolutie vizibila, constanta, a nivelului de educatie a clientilor in sectorul de leasing - acestia sunt din ce in ce mai bine informati, au mai des tendinta de a veni la reprezentantele dealerilor cu o notiune clara asupra ceea ce isi doresc si ce ar raspunde mai eficient nevoilor lor.

"Acesta este un lucru incurajator si un semn clar ca Romania paseste pe urmele pietelor vest-europene in ceea ce priveste nivelul de educatie a clientilor - o tendinta ce ar trebui sprijinita si incurajata atat de autoritati, cat si de jucatorii de pe piata. Un alt aspect care indica o maturizare semnificativa a pietei locale este afinitatea in crestere a clientilor pentru serviciile de leasing operational - o veste foarte buna pentru businessul nostru reprezentat de Porsche Mobility", spune David Gedlicka.

Cine este David Gedlicka

Pasionat de scriitorii scandinavi si kaiac-canoe, un sport nautic pe care l-a practicat timp de sapte ani, CEO-ul Porsche Finance Group, David Gedlicka, iese din tiparul managerului expat clasic sosit in Romania doar pentru a mai bifa o functie in cariera si apoi sa plece cat mai departe. Se declara "in mod sincer" fascinat de Romania si spune ca isi asuma frecvent rolul de "ambasador" turistic al tarii noastre, acasa, in Slovenia.

De nationalitate slovena, David Gedlicka a studiat stiinte economice la Facultatea Maribor din Slovenia si s-a alaturat grupului Porsche in anul 2004. Odata cu 2007, David Gedlicka a ocupat functii de conducere in sucursalele Porsche din Slovenia si Ungaria, iar din luna septembrie 2013 a preluat pozitia de CEO in Romania.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri