Volksbank Leasing Romania (VB Leasing) a incheiat in anul 2004 contracte in valoare neta de peste 50 milioane de euro.
Astfel, cresterea inregistrata fata de anul 2003 a depasit 50%, a declarat directorul general al companiei, Udo Birkner. Acesta a anuntat, de asemenea, un profit net al VB Leasing, aferent anului 2004, de 87 miliarde de lei.

Potrivit declaratiilor oficiale, rezultatele obtinute anul trecut ridica valoarea celor peste 13.000 de contracte incheiate, din momentul intrarii companiei pe piata de leasing din Romania, la o valoare de peste 250 milioane de euro. Aproape 96% din cifra de afaceri a anului 2004 provine din contracte de achizitionare de autovehicule, aspect ce defineste activitatea majoritatii companiilor de leasing. "Anul trecut am inregistrat o crestere extrem de rapida pe segmentul autocamioanelor, cu 400% mai mult fata de anul 2003. O cota de 37% din cifra noastra de afaceri pe anul trecut a fost realizata in acest segment de activitate. Am incheiat contracte de peste 17 milioane de euro pentru achizitionarea de autocamione si remorci", a adaugat Birkner.

VB Leasing detine o cota de peste 5% pe piata romaneasca a leasingului de autocamioane si remorci. Achizitionarea de autoturisme in sistem leasing a fost insa cel mai important segment de activitate, furnizand 59% din cifra de afaceri a anului 2004.

VB Leasing a semnat, in primul trimestru al acestui an, contracte in valoare de peste 20 milioane de euro. Acest rezultat pozitioneaza compania printre primele cinci societati de leasing din Romania.

Compania se pregateste sa intre pe o noua piata, cea a achizitionarii de spatii comerciale prin leasing: depozite, fabrici, cladiri pentru birouri. "Prioritatile noastre in anul 2005 sunt dezvoltarea activitatii pe aceasta noua piata, cresterea cifrei de afaceri cu minimum 50%, dar si finantarea achizitiilor de flote de transport rutier", a conchis Udo Birkner.

VB Leasing opereaza in sase locatii pe teritoriul Romaniei Bucuresti, Timisoara, Cluj, Constanta, Iasi si Brasov. Compania este parte a Volksbank Leasing International, institutie financiara prezenta, prin subsidiare, in 11 tari din Europa Centrala si de Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cum sa iei bani de la stat pentru startup-ul tau