Calitatea vietii se imbunatateste in mod constant in tarile din Europa Centrala si de Est, iar acest lucru genereaza, de asemenea, o crestere a nevoii de asigurare. Dorim sa profitam de acest potential. Concurenta este si ea un factor important. Din pacate, ne confruntam cu o competitie puternica in ceea ce priveste preturile in unele piete, in special pe zona de asigurari auto, apreciaza Elisabeth Stadler, CEO Vienna Insurance Group (VIG).

" In acest context, vreau sa subliniez faptul ca ne concentram pe o crestere profitabila. Nu dorim sa crestem doar de dragul de a creste. De aceea, evitam strategiile de tip dumping. Este mai bine sa accepti o scadere a cotei de piata, decat o pierdere a profitului. Sectorul asigurarilor auto, in special cel RCA, este unul foarte puternic si competitiv in multe dintre pietele noastre. Observam si o scadere a primelor medii in multe tari din regiunea CEE. Scopul este ,asadar, sa reducem volumul primelor sau sa restructuram portofoliul auto in tarile in care se manifesta o competitie puternica in ceea ce priveste preturile", a declarat Elisabeth Stadler (foto), pentru revista Primm Asigurari si Pensii, in contextul Forumului international de Asigurare si Reasigurare (FIAR).

Austriecii de la Vienna Insurance Group sunt prezenti in 25 de piete, inclusiv Europa Centrala si de Est, iar in Romania controleaza trei companii: Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata.

VIG se uita dupa achizitii in regiune

"Am inceput deja sa examinam atent cele 25 de piete in vederea unui potential de crestere pana la sfarsitul anului 2016. Este vorba fie despre o crestere organica, fie prin achizitii. Achizitii vor fi facute acolo unde, din punct de vedere economic, vom avea oportunitati sau acolo unde ne putem atinge pozitia dorita in piata mai rapid. Ne orientam, de asemenea, pe profit. Daca o achizitie nu pare profitabila, nu vom investi", a spus Elisabeth Stadler.

Ea a adaugat ca VIG a identificat patru piete din regiune care arata o dezvoltare economica puternica si unde austriecii vor sa isi majoreze in perioada urmatoare cota de piata - fie organic, fie prin achizitii, respectiv Croatia, Ungaria, Polonia si Serbia.

Sursa foto: Vienna Insurance Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri