Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat lista cu datornicii persoane fizice care au restante inregistrate de peste 1.500 de lei pana la data de 31 martie. Aceasta lista oferita de catre ANAF cuprinde 187.230 debitori, care au de plata 3,4 miliarde de lei, inclusiv din activitati independente sau profesii libere. Fiscul a anuntat ca poate recupera la acest moment aproximativ 2,3 miliarde lei, conform News.ro

ANAF este oprita de la initiera sau continuarea masurilor de executare silita pentru restul de 1.1 miliarde de lei de catre situatia juridica a creantelor.

Situatia juridica a restului de creante de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fara bunuri sau venituri urmaribile, existenta unor hotarari judecatoresti de suspendare a executarii silite etc.) opreste ANAF de la initierea sau continuarea masurilor de executare silita”, se arata intr-un comunicat al Fiscului.

Sunt publicate restantele din obligatiile fiscale pentru care s-a implinit scadenta sau termenul de plata, precum si diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata.

Ce obligatii fiscale sunt exceptate de la publicare

“Nu fac obiectul publicarii confiscarile dispuse prin sentinte civile sau penale, atragerea raspunderii in procese civile de insolventa sau in faza penala, alte creante bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligatiile fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata si cele a caror executare este suspendata”, precizeaza ANAF.

Pentru a avea acces la lista dati click aici.

ANAF anuntase ca va publica listele la inceputul lunii mai, dar a amanat publicarea pe motiv ca in saptamana 25 - 29 aprilie a crescut foarte mult numarul contribuabililor care au decis sa isi stinga datoriile sau sa isi clarifice situatia fiscala.

Citeste si:
ANAF propune modificarea listelor cu datornici
ANAF propune ca doar romanii...

"Nu as spune ca sunt liste ale rusinii, oricin poate trece printr-o astfel de situatie la un moment dat", a spus Doros duminica, intr-o emisiune la Digi24.

ANAF a publicat, in 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii lsi mari cu datorii neplatite la stat. Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei si alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie sa plateasca Fiscului 3,8 miliarde lei.

In 11 mai, ANAF a publicat o noua lista cu datornici la bugetul de stat si la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici si institutii publice cu restante mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplatite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de catre Fisc.

"Aceasta lista este o contrangere benefica si pentru ANAF, si pentru contribuabili. Pentru noi, pentru ca avem ocazia sa ne facem un bilant si sa ne curatam datele", a mai afirmat Doros.

Citeste si:
ANAF: 126.000 de romani au datorii la stat de peste 3 miliarde lei
ANAF: 126.000 de romani...

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Eugen Teodorovici desfiinteaza lista "rusinii"! Prietenii stiu de ce!
Setari Cookie-uri