ING Bank Romania a realizat un profit net de 82 milioane lei in primul trimestru, in crestere usoara (3%) fata de castigul realizat in perioada similara din 2015, de 82 milioane lei, in timp ce portofoliul de credite al bancii a urcat cu 26%.

Banca a anuntat intr-un comunicat ca, la finalul lunii martie, portofoliul de credite al bancii a urcat cu 26%, la 14,47 miliarde de lei, reusind sa atraca peste 33.500 de clienti noi in primul trimestru. "Principalele motoare ale acestei cresteri au fost simplificarea procesului de creditare – Credit Instant si oferta Card Complet, fara comisioane pentru clientii care isi aduc veniturile la ING", potrivit bancii.

Veniturile ING Bank Romania au ajuns la 271 milioane lei in T1, in crestere cu 13% fata de perioada similara a anului trecut, castigurile bancii fiind realizate in principal din dobanzi, tranzactii de schimba valutar, dar si de pe urma tranzactiilor specifice pietelor financiare.

Intre ianuarie si martie 2016, costurile operationale ale ING s-au ridicat la 154 milioane lei, cu 15% mai mult fata de acelasi trimestru al anului precedent, in urma cresterii costurilor cu angajatii (in corelatie cu cresterea numarului de personal de 13%), a costurilor de reglementare (cum ar fi sistemul de garantare a depozitelor) si a investitiilor in IT si marketing.

Potrivit comunicatului, banca inregistreaza un raport costuri/venituri in usoara crestere, ajungand la 57%, comparativ cu 56% in perioada similara a anului trecut. Costurile de risc s-au ridicat la 19 milioane lei, de la 9 milioane lei in primul trimestru al anului anterior.

"Aceasta majorare a fost pe fondul cresterii puternice a afacerii si a unor provizioane foarte reduse in primul trimestru al 2015. Rata creditelor neperformante s-a imbunatatit constant pe parcursul ultimelor 12 luni, ajungand la 4,6% in primul trimestru 2016 fata de 5,9% in aceeasi perioada a 2015", se mai arata in comunicatul ING Bank.

Rezultatele ING Bank: crestere solida a creditarii in lei pe toate segmentele

In privinta creditarii, portofoliul de credite s-a majorat cu 26%, pana la 14,47 miliarde lei, de la 11,47 miliarde lei la 31 martie 2015, in timp ce fondurile atrase au ajuns la 19,17 milioane lei, cu 32% mai mult decat in martie 2015. "Pe parcursul ultimelor douasprezece luni, creditarea in lei a inregistrat o crestere de 57%, pana la 8,93 miliarde lei. Creditarea pentru IMM-uri a crescut cu 59% comparativ cu primul trimestru al anului 2015".

Banca precizeaza ca a ajuns pe creditare la cota de piata de 6,3%, in timp ce pe segmentul depozitelor cota a uitat la 7,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri