Comisia de privatizare a CEC se va intruni, saptamana viitoare, pentru a stabili noul termen pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite pentru privatizarea CEC, potrivit ministrului de finante, Sebastian Vladescu

"Termenul final va fi in octombrie, insa nu pe 10 octombrie asa cum s-a vehiculat in presa", a declarat citat de NewsIn Vladescu, presedintele Comisiei de privatizare. Termenul initial pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite de catre cele doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC, OTP Ungaria si National Bank of Greece a fost 31 august.

Ulterior, termenul a fost amanat pentru jumatatea lunii septembrie. Cei doi investitori interesati de CEC au cerut rezultatele financiare pentru primul semestru calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS. Consultantul selectat pentru CEC, KPMG, a inceput, la jumatatea lunii august, auditul rezultatelor financiare ale bancii pentru primul semestru si a anuntat ca termen de finalizare sfarsitul lunii septembrie.

Potrivit strategiei de privatizare a CEC, statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC. Contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si