Fata Assicurazioni, subsidiara specializata in asigurari agricole a grupului Generali, a preluat intregul pachet de actiuni al societatii romane Asigurari Global, potrivit unor surse din piata

Noul actionar a hotarat schimbarea numelui companiei, precum si a conducerii executive a acesteia, managementul Fata Assicurazioni urmand sa fie asigurat de catre Dan Anghel Burghila si Paul Nicolae Ciobotaru, iar compania italiana isi extinde activitatea in Romania ca urmare a cresterii cererii pentru produse de asigurari agricole din partea italienilor care au investit in agricultura in Romania, sustine portalul de asigurari 1asig.ro. Oficialii Fata Assicurazioni si Asigurari Global, nu au putut fi contacta pentru comentariu.

Fata Assicurazioni este o companie de asigurare-reasigurare, cu sediul la Roma, membra a holdingului Generali. Compania a fost fondata in 1927, fiind in prezent unul dintre liderii segmentului de asigurari agricole din Italia. Potrivit datelor citate de NewsIn, Fata Assicurazioni a inregistrat in 2005 un profit net de 22,28 milioane euro, cu 9,4% mai mult decat in 2004, si o cifra de afaceri de 447,2 milioane euro, in crestere cu 6,1% fata de anul precedent.

Asigurari Global a fost infiintata in anul 1998. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a suspendat activitatea Global in luna martie 2005, din cauza ca societatea nu vanduse nici o polita de asigurare de la mijlocul lui 2003.

CSA a revocat, in octombrie 2005, decizia de retragere a autorizatiei de functionare a societatii Asigurari Global, CSA ajungand la concluzia ca societatea dispune de activele necesare pentru acoperirea rezervelor si are un coeficient de lichiditate in conformitate cu legislatia in vigoare.

Societatea Asigurari Global a operat, in iulie 2006, o majorare de capital in valoare de trei milioane de lei (850.000 euro), pana la opt milioane de lei (aproape 2,3 milioane de euro).Majorarea a fost realizata pentru a respecta normele CSA, potrivit carora o societate care practica activitatea de asigurari generale, cu exceptia celor obligatorii, trebuie sa dispuna de un capital social de minimum opt milioane lei, incepand cu luna iulie 2006.

Actionarul majoritar al Asigurari Global, inainte de preluarea de catre Fata Assicurazioni, era Generalcom, societate care are ca obiect de activitate inchirierea imobilelor, cu 83% din actiuni, restul titlurilor fiind detinute de o persoana fizica si trei persoane juridice portugheze.

Subsidiara din Romania a grupului Generali tinteste o cifra de afaceri de circa 67 milioane euro anul acesta, iar tinta pentru 2007 si 2008 este sa detina peste patru, respectiv cinci la suta, din piata de profil, potrivit oficialilor companiei.

Dupa primul semestru al anului 2006, Generali detine o cota de piata de 4,74%, situandu-se pe locul opt in topul asiguratorilor din Romania, iar volumul primelor brute subscrise in primele sase luni ale anului a fost de 133,7 milioane lei (37,8 milioane euro), de doua ori si jumatate mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Cifra totala de afaceri a grupului Generali, dupa primul semestru al anului 2006, a fost de 32,3 miliarde euro. Afacerile din Europa de Est ale grupului au inregistrat valoarea de 488,7 milioane euro in primele sase luni din 2006, in crestere cu 14,5% fata de perioada similara a anului trecut.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
UNSAR: Legislatia RCA ar trebui sa ia in calcul si tendintele pietei