Mai putin de 10% din evenimentele publice din Romania beneficiaza de o asigurare, desi in organizarea unor astfel de evenimente, exista riscuri considerabile in ce priveste siguranta participantilor, a angajatilor sau a echipamentelor, arata James Grindley, CEO al companiei de asigurari CertAsig.

In fiecare an, in Romania au loc mii de evenimente publice: concursuri si evenimente sportive, concerte si spectacole, festivaluri de muzica, film sau teatru, pentru care vara este sezonul de varf. Una din nisele cele mai expuse la potentiale riscuri este cea a evenimentelor sportive pentru amatori, care in ultimii ani au luat amploare - sunt deja zeci de competitii de bicicleta / MTB, de alergare, triatlon, water rafting, calarie, inot, arte martiale, precum si multe altele.

Potentialele riscuri specifice evenimentelor sportive sunt anularea evenimentului din cauza conditiilor meteo nefavorabile sau din alte motive neprevazute, pagube aduse locatiei sau echipamentelor, sau chiar vatamari corporale ale participantilor. "Desi mai putin de 10% din evenimentele care au loc in Romania au vreo asigurare, anul acesta observam o tendinta clara de crestere a interesului. Diverse incidente survenite in anii trecuti i-au determinat pe organizatori sa ia mai in serios responsabilitatea pe care o datoreaza participantilor si sa recurga la polite de asigurare care ii protejeaza in caz de accidente", spune James Grindley (foto).

CertAsig a asigurat, in luna mai, prin partenerul INK Broker, unul din cele mai renumite evenimente sportive pentru amatori: Maratonul Vinului 2016, competitie de MTB organizata de BikeXpert. Anul acesta organizatorii au prevazut pentru toti cei peste 540 de participanti o asigurare de risc de accidente.

Asigurarea acoperea riscurile de spitalizare, convalescenta, interventii chirurgicale, fracturi sau cheltuieli medicale ca urmare a unui accident, precum si riscul de deces sau invaliditate permanenta totala sau partiala ca urmare a unui accident. In cazul regretabil al producerii unor incidente de acest gen, o astfel de asigurare ii permite organizatorului sa faca fata situatiilor si costurilor aferente unor astfel de crize.

Citeste si:
CertAsig a subscris cu 12% mai multe prime de asigurari in 2015
CertAsig si-a majorat cu 12%...

Ajuns la a sasea editie, Maratonul Vinului este un concurs MTB cu scop caritabil care a avut loc in localitatea Urlati din judetul Prahova, printre dealurile, podgoriile si cramele din zona. Cursa a constat in mai multe trasee competitive de 54 km si 36 km (mai multe tururi de aprox. 18 km), iar anul acesta, in premiera, au fost si trasee speciale pentru copii.

James Grindley: Organizatorii de evenimente isi forteaza pur si simplu norocul in Romania

"In alte tari europene sau in Statele Unite, marea majoritate a evenimentelor sunt asigurate. Nu doar cele sportive, ci orice fel de eveniment public : concerte, festivaluri, spectacole, targuri etc. Insa estimez ca peste 90% din evenimentele din Romania nu au nici un fel de asigurare, nici pentru organizatori, nici pentru participanti, ceea ce inseamna ca organizatorii isi forteaza pur si simplu norocul. Un prim pas absolut necesar ar fi ca evenimentele organizate de institutii publice - primarii, asociatii culturale etc - sa aiba obligativitatea unei asigurari de raspundere civila generala", spune James Grindley.

CertAsig a asigurat pana in prezent diverse tipuri de evenimente cum ar fi concertele Depeche Mode, Roger Waters’ The Wall, The Mission, Liberty Parade, evenimente sportive ca finala Europa League la Bucuresti (in 2012), expozitia Human Body (in 2013), spectacolele Cirque du Soleil la Bucuresti (in 2011 si 2012), precum si multe alte concerte, festivaluri sau productii de film.

CertAsig este o companie de asigurari romaneasca, cu sediul in Bucuresti, Romania si operatiuni in Romania, Turcia si Bulgaria. Actionarul majoritar al companiei este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii axat pe companii din domeniul serviciilor financiare, in tari din Europa Centrala si de Est. Cu sucursale in Constanta, Timisoara si Cluj, reprezentante regionale in Suceava, Ploiesti si Ramnicu Valcea, un birou de legatura in Istanbul (Turcia) si o sucursala in Sofia (Bulgaria), CertAsig are o echipa de peste 80 de specialisti in asigurari.

Citeste si:
ASF a aprobat planul de masuri aplicat de CertAsig
ASF a aprobat planul de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Grindley, CertAsig: As inceta sa fac subscrieri de RCA. E neprofitabil
Setari Cookie-uri