Romanii aleg sa se imprumute de la o institutie nebancara deoarece pot obtine credite mai rapid, in multe cazuri fara dobanda, dar si datorita faptului ca o pot face chiar daca venitul lunar este scazut, se arata intr-un sondaj realizat de portalul de sfaturi financiare si de comparare credite online, Imprumuturi24.com.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.071 respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 74 de ani cu scopul de a afla de ce multi dintre consumatori prefera creditele de nevoi personale si imprumuturile rapide.

Astfel, aproape jumatate dintre respondenti (46%) ar imprumuta bani de la o institutie nebancara de creditare in cazul in care ar avea o urgenta. Un sfert dintre respondenti ar imprumuta bani de la familie si doar 13% dintre acestia ar imprumuta bani de la o banca.

De asemenea, motivele pentru care respondentii aleg sa se imprumute de la o institutie nebancara sunt diverse. In principiu, oamenii aleg institutiile nebancare de creditare datorita faptului ca este posibil sa imprumute bani chiar daca venitul lunar al persoanei este scazut (35% dintre respondenti) si in situatiile in care banca nu acorda un imprumut (17% dintre respondenti). 38% dintre respondenti mentioneaza rapiditatea cu care este acordat un imprumut rapid, iar 37% dintre acestia prefera creditele nebancare, deoarece, foarte des, primul imprumut este fara nicio dobanda.

Romanii, responsabili cand imprumuta bani

Sondajul si-a propus, de asemenea, sa afle cat de responsabili sunt romanii atunci doresc sa imprumute bani de la institutiile nebancare de creditare. Astfel, 93% dintre respondenti isi planifica cu mare atentie optiunile de rambursare a creditului. 83% dintre respondenti efectueaza o cautare foarte detaliata si compara serviciile diversilor imprumutatori, iar majoritatea acestor respondenti (73%) isi cauta informatiile online.

Cele mai populare tipuri de credite de consum

Studiul a identificat ce tipuri de credite de consum sunt populare in Romania. Cele mai populare sunt imprumuturile rapide (pentru cheltuielile neprevazute) - 67% dintre respondenti folosindu-le. Creditele de consum pentru bunuri mari sunt, de asemenea, foarte populare - 34% dintre respondenti au declarat ca au un asemenea imprumut. A cincea parte dintre respondenti (19%) a folosit un imprumut pentru a-si refinanta obligatiile existente de creditare.

Imprumuturi24.com este un portal informativ de comparare credite, care opereaza in Romania din anul 2015. Scopul sau este de a oferi sfaturi si a educa in legatura cu diferitele probleme financiare, inclusiv asupra creditelor nebancare.

Sursa foto: create jobs 51/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri