PPF Investments este gata sa plateasca pentru cei care deja au incheiat acorduri privind vanzarea actiunilor Romexterra catre PPF Investments, prin transferul unei prime transe de 20 milioane de dolari in contul Bancii Raiffeisen, informeaza un comunicat al fondului de investitii
Pe data de 21 septembrie, compania PPF Investments si-a anuntat oferta de cumparare a actiunilor bancii Romexterra, la pretul de 8 lei pe actiune, platind in acest fel o suma de 33% peste pretul oferit de compania Demera Investment Ltd.

Reactia actionarilor a fost una foarte buna, PPF Investments inregistrand o cerere crescuta privind vanzarea actiunilor Romexterra. Oficialii fondului au anuntat dupa o zi de la lansare ca au strans 3,5% din actiunile bancii Romexterra. Banca ungara MKB a devenit actionarul majoritar al Romexterra, cu un pachet de 55,3% din actiunile bancii, dupa ce a cumparat actiuni la un pret de sase lei.

Procesul de colectare a actiunilor Romexterra derulat de catre PPF Investments are loc in 10 orase din tara, atat prin intermediul filialelor locale ale Raifeisen Bank, cat si prin intermediul birourilor locale ale Casei de Avocatura implicate in proces.

„Suntem hotarati sa oferim un nivel inalt de incredere si un grad ridicat de siguranta pentru actionarii ce au decis sa vanda catre noi. De aceea, deja am transferat o prima transa de 20 milioane dolari catre banca Raiffeisen pentru ca toti actionarii sa-si primeasca banii in timp util. Suntem multumiti de reactia actionarilor fata de oferta noastra, care a fost bine primita inca din prima zi. Dorim sa fim un jucator important in sectorul bancar romanesc, un sector care se dezvolta rapid si care are un potential foarte mare”, a declarat Michal Šušák, CEO al PPF Investments.

PPF Investments va ordona plata pretului catre actionarul vanzator in zece (10) zile lucratoare de la data inregistrarii transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor in registrul actionarilor Romexterra. Oferta este valabila pana pe data de 6 Octombrie, 2006, ora 18.00.

PPF Investments este o companie importanta de investitii specializata in Europa Centrala si de Est. PPF Investments a investit deja, prin companiile sale de investitii, mai mult de 460 milioane de dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ucraina.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »