Cea mai buna metoda de protectie impotriva furturilor informatice de date personale este vigilenta, dar si o mai buna educare a clientului, a declarat Dan Demeter, cercetator securitate IT Kasperky Lab, in cadrul conferintei Banking 2.0, organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu EY Romania, Banca Transilvania, BCR si Idea Bank.

Daca initial atacatorii informatici incercau sa fure datele folosindu-se de e-mailurile de tip phishing, in prezent acestia incearca sa infecteze telefoanele utilizatorilor. „ De ce? Pentru ca oamenii sunt deja in alerta cand primesc un mesaj sau un mail, iar atacatorii incearca sa ajunga la ei inca de cand isi instaleaza aplicatia de mobile banking”, spune Dan Demeter.

Cea mai buna metoda prin care consumatorii se pot proteja de acest tip de furt de date este, pe langa reticenta si vigilenta, controlul fisierelor pe care acestia le descarca sau a site-urilor pe care le acceseaza de pe telefonul mobil.

„Insa cateodata se intampla sa nu fi foarte vigilent si mai dai click pe un link dubios. Atunci intra in discutie sistemul de antivirus si cel de internet security pe care le avem pe mobil”, spune Demeter, explicand ca exista produse asemanatoare celor de calculator si pentru telefoanele mobile.

„Prima si cea mai buna metoda de protectie este vigilenta si o educare a utilizatorului pentru a cunoaste cat mai bine riscurile”, a declarat Demeter. El a adaugat ca exista grupari mari de hackeri care incearca sa se specializeze pe acest tip de furt de date , precum Zeus sau Lazarus.

Citeste si:
British Airways, amendata cu 230 de milioane de dolari
British Airways, amenda de...

Foto: Ovidiu Udrescu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BRD si-a majorat profitul net cu 7,4% in primele 9 luni ale anului