Clientii Friedrich Wilhelm Raiffeisen, divizia de private banking a Raiffeisen Bank, au un profil de risc conservator si prefera sa-si investeasca activele in produse diverse, dar care le ofera oportunitati de crestere, accesand in principal plasamente cu capital protejat si risc controlat, a declarat Andra Ion, director de vanzari Friedrich Wilhelm Raiffeisen, la Profesionistii in Banking.

In contextul in care dobanzile au ajuns sub 1%, clientii acceseaza produse care le ofera in egala masura diversificare, dar si posibilitatea de a participa la oportunitatile de crestere in pietele de actiuni”, a declarat Andra. Mai exact, produsele spre care clientii bogati ai bancilor se orienteaza sunt certificatele cu capital protejat, iar banca vine in intampinarea acestora prin fondurile de investitii administrate, care se adreseaza celor care vor sa faca primul pas de la instrumente cu venit fix la instrumente mai dinamice, cat si prin notele structurate pe care le emit special pentru aceasta categorie de clienti.

“Ceea e este interesant la aceasta categorie de produse si de ce consideram ca este o alternativa la instrumentele cu venit fix este tocmai faptul ca au oportunitatea de a participa la cresterea pietei de actiuni, dar in acelasi timp clientii au un risc controlat si o protectie ridicata a capitalului investit”, a adaugat Andra Ion.

Directorul de vanzari din cadrul Friedrich Wilhelm Raiffeisen a vorbit la Profesionistii in Banking despre serviciul de private banking, ce inseamna sa ai un bancher personal si ce preferinte au clientii cu averi peste medie in materie de produse financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri