Plafonul pentru programul Prima Casa a fost suplimentat cu 500 milioane lei, printr-o hotarare a Guvernului, dupa ce fondurile alocate initial au fost epuizate, iar un numar de optsprezece banci au primit finantarile suplimentare, se arata intr-un comunicat emis de Ministerul de Finante.

Bancile care au primit fonduri suplimentare sunt: Alpha Bank, Creditcoop, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank.

Pana in prezent au fost emise peste 181.897 garantii, pentru finantari in valoare de peste 3,50 miliarde de euro, echivalentul a 15,6 miliarde de lei. Programul Prima Casa, lansat in 2009, un an caracterizat de criza economica si financiara, s-a bucurat de o mare popularitate printre romani, in conditiile unui avans redus, de numai 5% la achizitiile de locuinte.

Sursa foto: Peshkova / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri