Autoritatea de Supraveghere Financiara a purtat recent discutii, in legatura cu preluarea Carpatica Asig, cu mai multi investitori internationali, pe langa vehiculul olandez International Insurance Consortium (IIC), discutiile avand loc si la nivel individual, cu conducerea temporara a asiguratorului aflat in procedura de rezolutie, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), a declarat joi presedintele autoritatii, Misu Negritoiu.

“Probabil saptamana viitoare vom lua o decizie in legatura cu un dosar pe care il avem (privind investitorul IIC) si in acelasi timp am mai deschis posibilitatea si pentru alti investitori, am avut de curand discutii la Bucuresti cu alti investitori interesati, care se uita si la Carpatica”, a afrimat Negritoiu, prezent la conferinta internationala despre piete financiare non-bancare organizata de ASF si gazduita de Academia de Studii Economice (ASE), conform News.ro

Investitori de pe plan international

El a precizat ca investitorii care si-au aratat interesul pentru Carpatica Asig provin de pe plan international, insa seful ASF a refuzat sa furnizeze informatii concrete despre acestia pana cand nu se contureaza propunerile si discutiile.

“Au avut si discutii individuale la nivelul Carpatica, in speta cu conducerea temporara. Sper sa se mai contureze ceva”, a adaugat Negritoiu.

Seful ASF a mentionat, pe de alta parte, ca vehiculul olandez care este interesat de Carpatica este constituit mai degraba din persoane fizice decat persoane juridice.

Indirect, el a lasat sa se inteleaga ca nu este multumit de dosarul investitorului, acesta urmand probabil sa fie respins in final.

Cum decurge activitatea Carpatica sub conducerea temporara a FGA?

Despre activitatea Carpatica, sub regimul de supraveghere si de conducere temporara de FGA, Negritoiu spune ca societatea “merge foarte bine, se fac curatenii, se reinterpreteaza un registru sau operatiuni pe care le-au facut ei care sa conduca la o sanatate financiara sporita”.

Consultantul financiar Deloitte urmeaza sa finalizeze evaluarea asiguratorului pana la finalul lunii, astfel ca autoritatea ar putea decide asupra viitoarelor masuri de redresare aplicate companiei in luna iulie.

International Insurance Consortium (IIC), o firma inregistrata in Olanda cu afaceri in Ucraina, unde a preluat un asigurator local, a anuntat in martie ca a ajuns la o intelegere cu actionarii Carpatica Asig, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea. Astfel, investitorul afirma ca vrea sa preia integral compania de asigurari locala si sa parafeze tranzactia pana in vara, insa operatiunea trebuie aprobata de ASF.

Firma olandeza, despre care nu exista informatii publice despre conducere sau actionariat si care nu are un site pe internet, a cumparat recent firma de asigurari Providna, unul dintre cei mai mari asiguratori din Ucraina, de la firma ruseasca Rosgosstrakh, potrivit presei ucrainene.

In prezent, toata fosta conducere Carpatica Asig - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Ilie si Oprea Carabulea - este cercetata penal sub acuzatia de constituire de grup infractional organizat. Persoanele in cauza sunt acuzate ca ar fi ascuns rezultatele reale ale Carpatica Asig, inclusiv pentru a pacali un potential investitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri