Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casa de 88,6 milioane lei, permitand bancii sa acorde un volum de credite de aproximativ 177 milioane lei.

De la inceputul anului 2016, numarul de cereri pentru programul Prima Casa a crescut cu 350% fata de ultimul trimestru din 2015, motiv pentru care aceasta suplimentare de plafon va acoperi numai 1.000 de solicitari existente de garantare pentru creditele cu aprobare finala de catre BCR, se arata intr-un comunicat al bancii.

Oficialii bancii declarau, in luna aprilie, ca au epuizat toate fondurile pentru programul Prima Casa si mai au o lista de asteptare de 2.000 de clienti care au facut solicitari.

BCR a acordat, pana in prezent, circa 51.000 de credite in cadrul Programului Prima Casa, in valoare de peste 8,5 mld lei. Potrivit oficialilor BCR, circa 80-90% din productia noua de credite ipotecare este reprezentata de creditele Prima Casa.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

Citeste si:
Ce castiguri mai aduc fondurile atasate unei asigurari unit-linked
Ce castig mai aduce o...

Sursa foto: ncristian/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat de relevant mai este programul Prima Casa in 2020?