"Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Transilvania si Raiffeisen Bank au fost desemnate sa asigure administrarea acestei emisiuni, BCR avand si rolul de lead manager si agent de plata. Totodata, Ministerul Finantelor Publice anunta ca cele patru institutii financiare nu vor percepe niciun cost persoanelor fizice pentru cumpararea titlurilor de stat, daca subscriptia se face prin acestea", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat, la finele lunii mai, ca vrea sa imprumute in iulie de la populatie 100 milioane lei prin vanzarea de titluri de stat cu scadenta in 2018, cand se sarbatoreste Centenarul Marii Uniri, obiectivul fiind de a educa financiar populatia in privinta posibilitatii de a investi in datoria statului.

Pentru tranzactiile de vanzare/cumparare pe piata secundara prin mecanismul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), comisionul maxim perceput de banci este de 0,1% din valoarea tranzactiei.

Citeste si:

Pentru stimularea unei mai bune distribuiri a emisiunii, Ministerul Finantelor Publice va plati fiecarei banci intermediare un comision de administrare de 0,2% aplicat la volumul vanzarilor de titluri de stat realizat pe piata primara de fiecare banca in parte.

Ministerul Finantelor Publice urmeaza sa stabileasca in continuare, in colaborare cu bancile selectate, calendarul si strategia de promovare si lansare a emisiunii.

Data lansarii si perioada de subscriere vor fi anuntate public, urmare a parcurgerii etapelor prevazute de legislatia in vigoare pentru realizarea emisunii de titluri de stat pentru persoane fizice.