Conferinta ”Raportarea non-financiara, calea catre un un business sustenabil”, organizata de Idea Events, impreuna cu Let’s Do It, Romania!, a avut loc in data de 2 iunie 2016, la hotelul J.W. Marriott Grand Hotel. Partenerul principal al evenimentului a fost Kaufland Romania.

Participantii la conferinta au prezentat audientei implicatiile Directivei 2014/95/EU privind obigativitatea raportarii non-financiare, au discutat importanta activitatilor de responsabilitate sociala si sustenabilitate in cadrul companiilor si au prezentat in profunzime ce presupune o raportare a sustenabilitatii conform standardelor stabilite la nivel european.

Invitatul special al evenimentului, Sandra Genee, Senior Coordinator Corporate & Stakeholder Relations al organizatiei Global Reporting Initiative (GRI), a expus pe larg metodologia de raportare G4, recunoscuta la nivel international si a indemnat companiile prezente in sala sa raporteze non-financiar.

Cristina Balan, Managing Partner CSR BootIQ, a subliniat importanta sustenabilitatii intr-o companie prin prezentarea unor studii de caz relevante si a incurajat o abordare proactiva in randul companiilor, atentionand totodata si ca un astfel de raport solicita multe resurse si o perioada semnificativa de timp pentru realizare.

Andreea Giovanni, Sustainability Manager PwC, a prezentat in detaliu cadrul general de raportare non-financiara, discutand totodata si principalele trenduri, directii si provocari din domeniu.

Bianca Toma, Projects Coordinator al Centrului Roman de Politici Europene a prezentat datele unui studiu privind raportarea non-financiara in Romania, punand accentul pe motivele care au determinat companiile sa realizeze un raport al sustenabilitatii, care sunt avantajele acestuia si care a fost atitudinea top-manangementului fata de introducerea lui.

In cel de-al doilea panel al conferintei, Robert Uzuna, Corporate Affairs Director & Board Member al Ursus Breweries a discutat despre procesul de stakeholder engagement si despre experienta raportarii non-financiare, Ursus aflandu-se printre companiile din Romania care deja raporteaza.

Andrei Cosuleanu, Executive Director Let’s Do It, Romania! a prezentat beneficiile sustenabilitatii din prisma unor proiecte de mediu, educatie si sanatate desfasurate de-a lungul timpului alaturi de echipa Let’s Do It, Romania!.

Caroline Fernolend, Vicepresedinte al Fundatiei Mihai Eminescu Trust a abordat in prezentarea sa importanta pastrarii mostenirii culturale, iar Mihaela Calinoiu, Director MagiCAMP a incurajat companiile sa se implice in proiecte sociale, sa gandeasca sustenabil si sa actioneze in acest sens.

Moderatorul conferintei a fost Laura Dragomir, Speaker, Senior Trainer si Moderator TV.

La eveniment a fost prezenta in sala si doamna Luminita Ghita, sefa Serviciului Dezvoltare Durabila si Politici Publice din cadrul Ministerul Mediului, care a avut o interventie pe tema discutilor si a promis ca va aduce in atentia unui comitet interministerial implementarea Directivei.

Evenimentul a fost sprijinit de Air France/KLM si British Romanian Chamber of Commerce.

-------------------------

Despre organizator:

Initial dedicata brokerajului de avioane private si calatoriilor de lux, Private Luxury Group, prin divizia sa de evenimente, Idea Events, a inceput din anul 2016 sa organizeze si evenimente de interes public.
Prima conferinta, organizata la sfarsitul lunii martie 2016, dedicata masinilor electrice si infrastructurii aferente, a deschis seria evenimentelor ce vizeaza dezbaterea unor subiecte de importanta nationala si internationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri