Interamerican, crestere cu 28 % a primelor brute subscrise pe primul semestru

Interamerican Romania a inregistrat, dupa primul semestru al anului, un volum total de prime brute subscrise de 13,6 milioane lei, in crestere cu 28 % fata de aceeasi perioada din 2005

Din acest segment, asigurarile de viata legate de investitii au cunoscut cea mai importanta crestere, respectiv 94 % fata de aceeasi perioada a anului 2005.

"Suntem multumiti de rezultatele financiare inregistrate in prima jumatate a anului 2006, in special pe segmentul asigurarilor de viata, unde am inregistrat o crestere cu peste 100 % peste media pietei", a declarat directorul financiar Interamerican Romania, Emilia Bunea.

Pe segmentul asigurarilor generale, compania Interamerican a inregistrat, in aceeasi perioada de raportare, un volum total de prime brute subscrise in valoare de 14,9 milioane lei, in scadere cu opt % fata de perioada similara a anului trecut. Compania a coborat nivelul subscrierilor la asigurarea auto obligatorie (RCA), dar a crescut vanzarile pe segmentul asigurarilor de locuinte, cu peste 44 %.

Asigurarile de locuinte reprezinta 22 % din portofoliul de asigurari generale. Primele din asigurari de sanatate nu au crescut la nivelurile preconizate, data fiind incertitudinea legislativa si fiscala, potrivit sursei citate.

Reprezentantii companiei au anuntat ca anul 2006 va continua sa fie pentru Interamerican anul investitiilor in reteaua de sanatate Medisystem. Pana in acest moment, Medisystem este prezent in peste 10 orase din Romania, cuprinzand peste 60 de furnizori de servicii medicale si peste 600 de medici generalisti si specialisti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Prima bancă din România care îți transformă telefonul într-un POS
Setari Cookie-uri