FATA Asigurari Agricole S.A., societate de asigurari pentru sectorul agricol, a primit autorizarea de functionare in Romania din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Pana la sfarsitul anului 2006, societatea va dispune de o retea teritoriala formata din 8 sucursale si 33 agentii. Sediul central al FATA se afla in Bucuresti, iar incepand din 2 octombrie agricultorii pot incheia polite de asigurare.

FATA Assicurazioni S.p.A. opereaza in Italia prin intermediul unei retele de vanzari formata din 139 sucursale, 815 agentii si 1.165 puncte de lucru.

Volumul primelor brute subscrise in 2005 (in domeniul asigurarilor non-viata), de FATA Assicurazioni S.p.A. plaseaza societatea pe locul 20 din 142 de firme de asigurare italiane. Referitor la cota de piata in Italia, in 2005, FATA a asigurat 8,7 la suta din unitatile agricole, 24 la suta din utilajele agricole si este lider in asigurarea impotriva grindinei, avand o cota de piata de 15,5 la suta.

Din anul 2000, FATA face parte din grupul Generali, unde a preluat rolul de companie de asigurari specializata in acoperirea riscurilor agricole si a celor din sectorul agro-alimentar.

Consiliul de Administratie al FATA Asigurari Agricole S.A. este format din Giuseppe Perissinotto, presedinte, Giuseppe Vecchione, administrator Delegat al FATA Assicurazioni S.p.A. si de Riccardo Montanari, director responsabil pentru serviciile pe piata externa ale FATA Assicurazioni S.p.A. Directorul general pentru Romania este Anghel Burghila.

Actionarul majoritar al FATA Asigurari Agricole S.A. este FATA Assicurazioni S.p.A., societate membra a grupului financiar Generali din Italia
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri