Actionarii Bancii Comerciale Carpatica vor analiza la adunarea generala din 11 noiembrie propunerea conducerii bancii de a majora capitalul social cu 24 milioane lei (6,77 milioane euro), a informat ieri, un comunicat transmis catre Bursa de Valori Bucuresti.

Majoarea de capital va fi efectuata prin emiterea unui numar de 240 milioane de actiuni noi cu o valoarea nominala de 0,10 lei. Pretul noilor actiuni a fost stabilit la 0,15 lei.

Totodata, actionarii bancii care detin titluri la 23 octombrie 2006, vor decide si modificarea atributiilor Consiliului de Adminsitratie al bancii.

Ultima majorare de capital a fost incheiata in luna august, cand actionarii bancii au primit actiuni noi in loc de dividende. in urma acestei actiuni, capitalul social al bancii din Sibiu este de 115,7 milioane lei, divizat in 1,157 miliarde de titluri cu o valoare nominala de 0,1 lei. in noua structura a actionariatului, directorul general al bancii Ilie Carabulea detine 35,75% din capitalul social.

In urma acestei actiuni, capitalul social al bancii din Sibiu este de 115,7 milioane lei, divizat in 1,157 miliarde de titluri cu o valoare nominala de 0,1 lei. in noua structura a actionariatului, directorul general al bancii Ilie Carabulea detine 35,75% din capitalul social.

Banca Comerciala Carpatica a afisat un profit dupa impozitare de 8,7 milioane lei (2,43 milioane euro) in primul semestru, cu 4,68% mai mare decat in aceeasi perioada din 2005.

Banca din Sibiu detinea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 1,17 miliarde lei (329,8 milioane euro), care reprezinta 0,82% din activele bancare romanesti, fiind a 21-a banca romaneasca din acest punct de vedere, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Activele Bancii Comerciale Carpatica au inregistrat, la 30 iunie 2006, o majorare cu 27,39% in lei fata de sfarsitul anului trecut si cu 97,5% fata de sfarsitul primului semestru al anului trecut.

Dupa sapte ani de activitate, Banca Comerciala Carpatica a ajuns sa dispuna de o retea teritoriala de 190 de unitati, din care 57 au fost inaugurate in primele sase luni ale acestui an, potrivit reprezentantilor bancii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri