MasterCard Worldwide cere posesorilor de carduri sa ignore si sa stearga imediat mesajele primite prin posta electronica (e-mail) prin care li se cer numere de cont sau informatii financiare personale.

Posesorii de carduri sunt sfatuiti sa nu descarce documentele atasate mesajelor prin e-mail prin care se solicita numere de cont sau informatii financiare personale (phishing) si sa nu acceseze link-urile continute.

"Daca posesorii de carduri considera ca au fost victimele unor incidente de frauda online, ei trebuie sa contacteze imediat autoritatile locale si banca emitenta", se mentioneaza in comunicatul MasterCard. MasterCard a lansat in urma cu doi ani un program "Operatiunea opriti furtul de identitate" pentru combaterea activitatilor ilegale pe internet prin inchiderea site-urilor care au fost implicate in incidente de phishing, in urma caruia au fost arestate persoane care au incercat sa obtina informatii despre conturile lor de la posesorii de carduri.

"In prezent, datorita programului Operatiunea opriti furtul de identitate, au fost inchise peste 3.000 de site-uri de phishing si 1.136 de site-uri de carding (prin care cei care au obtinut numerele de card ale altor persoane verifica valabilitatea cardurilor fraudate n.r.)", se mai arata in documentul citat.