Piraeus Bank Romania a introdus tehnologia contactless pe toate cardurile Visa emise incepand cu 6 iunie 2016. Banca se aliniaza astfel trend-ului din piata locala, dupa ce bancile mari au inceput sa emita doar carduri contactless si chiar sa inlocuiasca cardurile vechi cu unele care permit plata contactless.

Tehnologia contactless este o metoda de plata rapida, care dureaza cu 33% mai putin fata de o plata standard cu cardul si cu 52% mai putin decat plata cu numerar, pentru tranzactii de mica valoare. Platile cu o valoare mai mare de 100 de lei necesita suplimentar introducerea codului PIN.

In prezent, in Romania exista peste 40.000 de terminale POS care suporta plati contactless.

"La doar 6 luni de la lansarea cardurilor contactless de credit, Piraeus Bank Romania a implementat aceasta functionalitate si pentru cele de debit din dorinta de a oferi clientilor nostri un plus de confort in utilizarea cardurilor indiferent de tipul de card detinut. Cand utilizam cardul pentru a ne cumpara dimineata cafeaua preferata, pentru a achita pranzul sau pentru orice alta cumparatura cu o valoare mai mica de 100 de lei, cardul contactless ne ajuta sa realizam tranzactia mai repede, mai comod si in deplina siguranta. Pe scurt, ne simplifica viata. Prin aceasta actiune, Piraeus Bank Romania isi continua misiunea de a schimba in bine vietile clientilor pentru ca acestia sa se bucure de ceea ce conteaza cu adevarat", a declarat Madalina Teodorescu, Deputy CEO Piraeus Bank Romania.

Cardurile contactless emise de Piraeus Bank Romania mentin toate functionalitatile existente in prezent la cardurile contact, de credit sau de debit, iar clientii care au un card emis inainte de lansarea facilitatii contactless pot solicita in orice sucursala Piraeus Bank Romania inlocuirea acestuia cu un card contactless.

Sursa foto: gpointstudio_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri