Ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a Fondului Proprietatea a fost amanata pentru ca nu a primit avizul de la Ministerul Finantelor, a declarat Alexandru Paunescu, presedintele Fondului, pentru The Money Channel.

"Ministerul Finantelor trebuia sa ne dea un raspuns in termen de cinci zile de la primirea proiectului de ordonanta de urgenta, dupa care se considera ca am primit un aviz tacit, totusi nu am primit niciun raspuns scris din partea acestui minister de mai bine de trei luni", a declarat citat de NewsIn Alexandru Paunescu.

Presedintele Fondului Proprietatea a anuntat ca vineri va avea loc o intalnire cu reprezentantii Ministerului Finantelor pentru a discuta asupra variantei finale a proiectului de ordonanta de urgenta. "Vom avea o discutie finala cu reprezentantii Finantelor si sper sa obtinem cat mai repde un aviz favorabil pentru ca nu mi-a fost trimisa pana acum nicio obiectie legata de modificarile aduse legii de functionare a fondului", a mai declarat Paunescu.

Ministerul Finantelor este initiatorul proiectului de modificare a Legii 247/2005, in baza careia a fost infiintat si functioneaza Fondul Proprietatea. Dupa ce Ministerul Finantelor va da aviz favirabil, proiectul de ordonanta va trebui semnat si de Ministerul Justitiei, ultimul care trebuie sa aprobe actul normativ inainte ca acesta sa fie dezbatut de Guvern. "Exista o sansa micuta ca ordonanta de urgenta sa apara in trei saptamani, adica in luna octombrie, dar nu imi asum acest termen", a mai spus Alexandru Paunescu.

Daca ordonanta de urgenta va fi aprobata de Guvern in luna octombrie, Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa de Valori Bucuresti cel mai devreme in luna aprilie 2007, potrivit lui Paunescu. "Oricum listarea Fondului nu poate avea loc cu un numar atat de mic de actionari privati, or la ora actula sunt doar 97 de actionari la Fondul Proprietatea din cauza ca procesul de conversie a tilturilor de despagubire in actiuni a fost blocat pana la stabilirea unui nou mecanism prin noua lege", a mai spus presedintele Fondului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Sef de SIF: Disparem daca suntem obligati sa ne transformam