"Am cerut Politiei Locale a Municipiului Bucuresti sa monitorizeze in permanenta Parcul Natural Vacaresti, care a fost declarat de curand arie naturala protejata. Prioritatea noastra este in prezent atat protejarea acestui spatiu unic in Bucuresti, dar si siguranta cetatenilor care locuiesc in apropierea Lacului Vacaresti”, a declarat Gabriela Firea (foto).

Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), prin Politia Locala, a amplastat pe unul dintre cele mai inalte imobile din zona o camera video care permite monitorizarea intregii arii, pentru a putea fi identificate rapid eventualele focare de incendiu sau posibilele fapte antisociale, precizeaza PMB.

"Totodata, politistii locali din cadrul Serviciului Control, Salubritate si Serviciul Ordine si Liniste Publica, sprijiniti de unitati din cadrul Patrulei Calare si de politistii locali ai Politiei Locale Sector 4, au efectuat, in zona Lacului Vacaresti, actiuni care au ca scop respectarea normelor de salubrizare si igienizare, precum si depistarea faptelor antisociale", mai arata PMB.

Primarul general sustine ca municipalitatea, impreuna cu Asociatia Vacaresti si alte institutii din domeniul cercetarii doresc sa isi depuna candidatura pentru administrarea Parcului Natural Vacaresti.

Sursa foto: Agerpres