Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca orientata exclusiv spre finantarea domeniului locativ, a inaugurat in cursul zilei de ieri sediul din Timisoara, continuand astfel, seria deschiderilor de reprezentante Raiffeisen Banca pentru Locuinte din afara Bucurestiului.
Strategia de dezvoltare a bancii pentru anul 2006 a vizat deschiderea de reprezentante in principalele orase din tara, potentialul zonei fiind principalul atu in alegerea locatiilor.

Strategia Raiffeisen Banca pentru Locuinte a avut ca obiectiv inca de la inceput apropierea de client si astfel, prin extinderea retelei de reprezentante, putem raspunde necesitatilor clientilor in timp real. Timisoara este al patrulea oras in care, in decurs de cateva luni, am decis sa fim prezenti si asta pentru ca suntem siguri ca potentialul acestei zone este foarte ridicat. Acum, odata cu lansarea activitatii de creditare, ne asteptam ca si mai multi timisoreni sa inteleaga ca produsul oferit de noi este perfect pentru imbunatatirea domeniului locativ, a afirmat Ionut Costea, Presedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

In paralel cu inaugurarea reprezentantei din Timisoara, Raiffeisen Banca pentru Locuinte a anuntat astazi si faptul ca a inceput sa acorde clientilor care indeplinesc conditiile impuse de banca credite in lei cu dobanda fixa de 6% pe an. Finantarile obtinute pot fi folosite exclusiv pentru imbunatatirea domeniului locativ.

Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte, clientul trebuie sa indeplineasca simultan trei conditii: sa fie client al bancii si, implicit, sa economiseasca cel putin 18 luni, sa aiba in cont un sold minim de 50 % din valoarea contractului, sa atinga o cifra de evaluare minima impusa de banca (un scor care depinde de: volumul economiilor, tariful ales, perioada de economisire, etc.).

In momentul in care clientul RBL indeplineste aceste conditii cumulativ, el poate beneficia de un Credit Locativ in lei, cu o dobanda fixa de 6% pe an.

Activele Raiffeisen Banca pentru Locuinte au ajuns la 30 iunie 2006 la aproape 62 milioane euro, dupa ce la sfarsitul anului trecut nivelul acestora era de 40 milioane euro, echivalent in lei. O tendinta ascendenta au avut si economiile clientilor Raiffeisen Banca pentru Locuinte. La sfarsitul primului semestru volumul total al economiilor clientilor se apropia de 41 milioane euro. La sfarsitul lui 2005 acest indicator a atins cifra de 28 milioane Euro.

In prezent, produsul de economisire-creditare este vandut prin trei canale de distributie: prin reteaua proprie de agenti de vanzari, prin agentiile si sucursalele Raiffeisen Bank, precum si prin alte companii cu care Raiffeisen Banca pentru Locuinte are incheiate parteneriate.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A., si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Produsul oferit este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Bank Romania si Schwbisch Hall-Germania detin fiecare cate 33,324% din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria detine alte 33,35% din participatii. Capitalul social al bancii este in prezent echivalentul a 25 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri