Bursa de Valori de la Bucuresti a inceput o noua saptamana de scaderi, dupa ce luna trecuta s-au inregistrat deprecieri de pana la 60 la suta, nemaiintalnite din anul 1998. Daca piata SIF-urilor a facut nota discordanta, cu o crestere de 3,14 la suta, indicii BET si BET-C au inregistrat usoare variatii negative de 0,91, respectiv 0,19 la suta. Valoarea totala a tranzactiilor nu a fost nici ea foarte ridicata, cifrandu-se la 259,7 miliarde lei. Societatile cu lichiditate redusa au stat, iarasi, in fruntea emitentilor cu cele mai mari cresteri. Asadar, titlurile Zimtub s-au apreciat cu 12,72 la suta pana la 31.900 lei fiecare, urmate de cele ale Electroputere, in crestere cu 9,09 la suta, inchizand la 3.000 de lei.

Dintre societatile de investitii financiare, SIF Banat Crisana a crescut cel mai mult, cu 4,35 de procente pana la un curs de 12.000 lei, in timp ce SIF Oltenia s-a apreciat la 12.400 lei, cu un plus de 3,33 la suta. Cel mai tranzactionat emitent a fost, ieri, Banca Transilvania, cu un rulaj de 55,4 miliarde lei, urmat de SIF Oltenia, cu 36,1 miliarde lei si SIF Moldova, cu tranzactii in valoare de 23,6 miliarde lei.

Cresterile semnificative ar putea reveni peste 3-6 luni


Balbaielile Guvernului cu noul impozit, modificarea modului de calcul de la o saptamana la alta, declaratiile contradictorii, amanarile de tot felul, toate acestea au intretinut o anumita nesiguranta pe piata, sustine Razvan Pasol, director general al SSIF Intercapital Invest. "Este regretabil ca persoane din Guvern cu o anumita experienta au reusit sa comita asemenea balbaieli. Sentimentul de nesiguranta pe piata vine in aceasta perioada din mai multe directii, daca ne gandim si la mult trambitata liberalizare a contului de capital si secretul datei acestei operatiuni, apropiata denominare, modificarile structurale la nivelul pietei.

Au mai intrat in joc si factori mai marunti precum retragerea cotatiilor in timp real de pe site-ul bursei sau majorarea impozitului pe dividende", este de parere Pasol. Cu toate acestea, brokerul crede ca in 3-6 luni vom vedea preturi ale actiunilor mult mai mari decat in prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri