Firmele Asirom, City Insurance, Carpatica Asig si Euroins, aflate deja in atentia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru probleme cu banii, au cumulat 76,14% din totalul reclamatiilor depuse, in primul semestru al acestui an, de soferii sau de service-urile nemultumite de servicii primite, conform unui comunicat publicat, conform News.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a primit, in primele sase luni ale anului, un numar total de 8.124 petitii transmise de catre asigurati.

”Comparativ cu perioada similara a anului trecut, numarul petitiilor analizate si solutionate, in mod unic pe petent, a scazut cu 2%”, precizeaza ASF.


Sursa: ASF
Cele mai multe petitii, ca pondere din total, au fost inregistrate in dreptul City Insurance, 37,56%, urmata de Asirom cu 14,07%, Carpatica Asig cu 14,03% si Euroins cu 10,48%. Cele mai mari cresteri ale numarului de petitii, comparativ cu acelasi semestru din 2015, l-au inregistrat firmele de asigurari Forte Asigurari (+8.100%), City Insurance (+165,49%), Carpatica Asig (+45,13%) si Asirom (+26%).

Pentru celelalte societati au fost consemnate scaderi ale numarului de petitii primite in primul semestru din 2016, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe clase de asigurari, zona asigurarilor obligatorii RCA si Carte Verde a primit cele mai multe petitii, 76,77% din total. Pe locul doi sunt asigurarile CASCO, cu 16,11% din total.

ASF a aprobat saptamana aceasta planul de redresare financiara a companiei City Insurance, care obliga actionarii societatii sa majoreze capitalul social cu 30 milioane euro pana la 30 septembrie. La Asirom, ASF a fixat firmei termen pana in 15 august pentru a remedia deficientele descoperite de catre autoritate in urma unui control. ASF a decis pe 25 ianuarie intrarea Carpatica Asig in rezolutie, o situatie similara insolventei, pentru a evita falimentul societatii de asigurari.

In cazul Euroins, ASF a hotarat in 14 octombrie 2015 sa deschida procedura de redresare financiara, avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an. In august 2015, ASF a decis sa ceara falimentul Astra Asigurari, liderul pietei RCA la acea vreme, care in prezent se afla in procedura de lichidare.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri