Liberalizarea contului de capital, respectiv asigurarea accesului nerezidentilor la depozitele pe termen scurt in lei, precum si fuziunea cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vor stimula lichiditatea Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS), a declarat Theodor Ancuta, presedintele BMFMS, citat de Mediafax.

"O data cu intrarea in tara a unor insemnate fonduri, fie speculative, fie cu un orizont de investire mai lung, acestea vor fi utilizate pentru realizarea a numeroase plasamente si, mai devreme sau mai tarziu, vor fi schimbate in modeda nationala sau vor parasi tara. In momentul in care se produc aceste fluxuri, volatilitatea pe piata valutara va creste. Fie pentru cateva zile, fie pentru cateva saptamani, aceste tranzactii vor avea un impact serios asupra schimburilor valutare", a mai spus Ancuta. El a adaugat ca, pentru a preintampina si atenua aceste socuri, companiile cu activitati de import si export nu vor avea la indemana un instrument mai eficient decat instrumentele financiare derivate.

Presedintele Bursei sibiene a continuat spunand ca in aceste conditii "asteptam ca liberalizarea contului de capital sa atraga dupa sine cresterea lichiditatii la bursa noastra".

Pe de alta parte, un alt factor care va determina cresterea lichiditatii pe piata instrumentelor financiare derivate va fi, potrivit lui Ancuta, fuziunea BMFMS cu BVB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri