UniCredit analizeaza atragerea de la actionari a pana la 5 miliarde de euro si vanzarea intregii participatii la Bank Pekao din Polonia, pentru majorarea capitalului, au declarat persoane apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Sursele au spus ca directorul general Jean Pierre Mustier ia in considerare vanzarea participatiei la Pekao, a doua mare banca din Polonia, precum si a bancii online FinecoBank, au spus sursele. UniCredit, cea mai mare banca italiana in functie de active, analizeaza si vanzarea unei parti mari din creditele neperformante din Italia, conform News.ro.

Nu a fost luata inca o decizie, iar planul s-ar putea schimba, au precizat sursele.

Mustier lucreaza la un nou plan de afaceri pentru UniCredit, pe care il va prezenta in trimestrul patru. Planul are rolul reducerii costurilor si cresterii capitalului si a profitabilitatii afectate de nivelul ridicat al creditelor neperformante si dobanzile aflate la minime record.

In prima saptamana de la preluarea mandatului de CEO, Mustier a vandut o participatie de 10% la Pekao si una similara la Fineco, obtinand 1 miliard de euro. Actiunile UniCredit sunt miercuri in declin cu 0,3%, dupa un avans de pana la 1,6% in timpul tranzactiilor. In acest an, titlurile UniCredit au scazut cu 55%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bursa de Valori Bucuresti, cea mai mare crestere din lume in 2019