Capatica Asig nu va mai avea autorizatie de functionare dupa decizia luata de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Compania de asigurari urmeaza sa intre in faliment, conform News.ro.

Carpatica Asig este al doilea mare asigurator din Romania care intra in procedura falimentului, dupa Astra. ASF a confirmat informatia, precizand ca a decis"retragerea autorizatiei de functionare a societatii Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatarii starii de insolventa a societatii, si promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, potrivitLegii 503/2004 (republicata) si Legii 85/2014".

Oferta venita din partea firmei International Insurance Consortium, insuficienta

ASF a decis pe 25 ianuarie intrarea Carpatica Asig in rezolutie, o situatie similara insolventei, intr-o incercare de a evita falimentul societatii de asigurari. Autoritatea de supraveghere a asteptat un potential investitor care sa preia Carpatica Asig si care sa investeasca sumele necesare salvarii companiei. Singura oferta, venita din partea firmei International Insurance Consortium, inregistrata in Olanda, a fost considerata insuficienta si a fost respinsa de catre ASF in 9 iunie.

In plus, autoritatea a retras aprobarea conducerii Carpatica Asig, care a fost inlocuita temporar cu Fondul de Garantare a Asiguratilor. In prezent, toata fosta conducere Carpatica Asig - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Ilie si Oprea Carabulea - este cercetata penal sub acuzatia de constituire de grup infractional organizat. Persoanele in cauza sunt acuzate ca ar fi ascuns rezultatele reale ale Carpatica Asig, inclusiv pentru a pacali un potential investitor.

In august 2015, ASF a decis sa ceara falimentul Astra Asigurari, liderul pietei RCA la acea vreme, care in prezent se afla in procedura de lichidare. In cazul unui alt asigurator important, Euroins, ASF a hotarat in 14 octombrie 2015 sa deschida procedura de redresare financiara, avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an.

De asemenea, City Insurance se afla tot in redresare financiara, iar ASF i-a obligat recent pe actionarii companiei sa majoreze capitalul social cu 30 milioane euro pana la 30 septembrie, asiguratorul fiind obligat, de asemenea, sa recupereze imprumuturile acordate altor firme din acelasi grup.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri