Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat luni un curs de referinta de 4,4555 lei/euro, in scadere cu 2 bani fata de valoarea din sedinta precedenta si nivel minim din 27 noiembrie 2015, in contextul in care leul este sustinut de intrari de fonduri straine, investitorii fiind atrasi de plasamente in titluri de stat romanesti, scrie News.ro.

Vineri, BNR a afisat un curs de referinta de 4,4654 lei/euro. Cursul a coborat sub pragul de 4,46 lei inca de dimineata si s-a mentinut in scadere pana la ora 13, cand BNR a afisat cursul de referinta.

"Desi ar putea fi loc pentru o corectie a leului pe termen scurt, mentinerea interesului de cumparare al investitorilor straini pentru obligatiunile in lei sprijina moneda romaneasca", arata un raport al ING, publicat luni.

Analistii spun ca plasamentele mari din strainatate in titlurile de stat in lei vin pe fondul unei tendinte generale favorabile pietelor emergente, intarind leul in fata monedei unice europene.

In plus, aceste plasamente ar putea continua, in conditiile in care ponderea investitorilor straini in totalul datoriei este mai mica in Romania comparativ cu alte state cu statut similar. Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu peste 3 bani in raport cu leul, la 3,9879 lei, de la 4,0203 lei in sedinta anterioara. Pentru dolarul american, cursul de luni este cel mai mic din 9 iunie.

Dolarul SUA este moneda de referinta pe plan international pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americana.

Cursul francului elvetian a crescut nesemnificativ, la 4,1196 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri