Societe Generale a inregistrat un profit net in crestere cu 8% in trimestrul al doilea, la 1,46 miliarde de euro, sustinut de vanzarea actiunilor la Visa Europe, conform MArketWatch.

Societe Generale a obtinut, un urma cu un an, un profit net de 1,35 miliarde de euro. Veniturile Societe Generale au avansat in trimestrul al doilea cu 2%, la 6,98 miliarde de euro, conform News.ro.

Societe Generale a inregistrat un castig de 725 de miliarde de euro din vanzarea actiunilor la Visa Europe..Excluzand vanzarea detinerii la Visa Europe si alte elemente exceptionale, profitul net a stagnat in trimestrul al doilea, comparativ cu intervalul similar din 2015.

Rezultatele Societe Generale refleta instabilitate din piata financiara

Rezultatele Societe Generale reflecta instabilitatea din piata financiara provocata de perspectiva iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, problemele din economia globala si persistenta dobanzilor scazute. Operatiunile bancare globale si de solutii de afaceri pentru investitori, care includ activitatile de investment banking, servicii in domeniul instrumentelor financiare si managementului activelor, au consemnat in trimestrul al doilea un declin de 36% al profitului net, la 448 milioane de euro, de la 702 milioane de euro acum un an.

Profitul net al bancii de retail din Franta a scazut cu 5%, la 403 milioane de euro. Divizia internationala pentru servicii bancare de retail si de servicii financiare a obtinut in schimb o crestere de 36% a profitului net, la 436 de milioane de euro.

In Rusia, unde Societe Generale detine una dintre cele mai mari banci private din tara, Rosbank, banca franceza a inregistrat pierderi trimestriale de 12 milioane de euro.

Sursa foto: Societe Generale, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri