Francois Bloch ar trebui sa preia de la 1 noiembrie functia de CEO al BRD SocGen, conform anuntului facut astazi de a doua cea mai mare banca din Romania. Francezul cu o experienta de peste 25 de ani in banking si investitii a fost adus de la subsidiara Societe Generale din Rusia, aflata pe pierderi de cateva trimestre.

Rosbank, subsidiara Societe Generale la care Francois Bloch a ocupat de peste 3 ani functia de prim vicepresedinte al board-ului, a raportat anul trecut o pierdere consolidata de 124 milioane de euro, in timp ce in trimestrul doi al acestui an banca a continuat cu o pierdere de 12 milioane de euro.

In mandatul lui Francois Bloch, Rosbank a trecut peste un episod controversat, cu suspiciuni de coruptie la adresa CEO-ului Vladimir Golubkov, care a si fost retinut in mai 2013. Rosbank este totusi una dintre bancile care ameninta serios pozitiile dominante ale bancilor de stat in Rusia.

Daca Banca Nationala a Romaniei isi va da avizul pentru numire, Francois Bloch va prelua fraiele BRD din noiembrie, a doua banca din sistemul romanesc, care a avut si ea parte de un scandal important de coruptie, dupa ce mai multi directori ai bancii au acordat credite preferentiale unor politicieni si vedete.

BRD a raportat un profit net de 381 milioane lei dupa primele sase luni din 2016, in crestere cu 64% fata de perioada similara de anul trecut. Imbunatatirea rezultatului net al bancii a venit dupa o reducere a portofoliului de credite neperformante si o imbunatatire a indicatorului cost/venit, dar si ca urmare a cedarii actiunilor Visa Europe catre gigantul american Visa Inc.

Francois Bloch, o cariera de 25 de ani in universul Societe Generale

Francois Bloch si-a inceput cariera in 1990 la banca Fimat, o alta subsidiara a Societe Generale, unde a ocupat mai multe functii de management in Franta, Germania si chiar Statele Unite. Ulterior, bancherul a coordonat strategia si integrarea Newedge Group, o firma de brokeraj si investitii detinuta de Societe Generale si Credit Agricole.

Din 2013, Bloch a fost numit prim vicepresedinte al Rosbank, cu atributii de coordonare a departamentelor de risc, financiar si HR.

Sursa foto: rosbank.ru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri