Consiliul Concurentei a decis sanctionarea companiei de asigurari Omniasig cu o amenda de circa 15 miliarde de lei, pentru ca aceasta nu a anuntat institutia, in termenul prevazut de lege, cu privire la preluarea Asirag SA si AGI Romania SA, arata un comunicat al Consiliului.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, tranzactiile in care sunt implicate companii cu o cifra de afaceri cumulata de peste 10 milioane de euro, iar cel putin doua dintre firme realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare de 4 milioane de euro, trebuie notificate institutiei.

Termenul de notificare, prevazut de regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, este de 30 de zile de la data semnarii actului juridic in baza caruia s-a dobandit controlul.

Conform unui anunt recent al Omniasig AGI, actionarii societatii urmau sa discute, la inceputul lunii aprilie, acordul de principiu privind participarea la fuziunea prin absorbtie cu Omniasig-Asirag si Omniasig, ultima in calitate de societate absorbanta.

Omniasig Bucuresti a intrat in structura actionariatului Omniasig-AGI (fosta AGI Romania) in luna martie 2004, dupa ce a investit, in cadrul unei subscriptii publice, peste 52,5 miliarde lei pentru achizitionarea a 40,892% din actiunile companiei.

Ulterior, Omniasig si-a majorat participatia la 50% din capital, printr-o oferta de preluare derulata pe piata electronica Rasdaq.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Allianz: Sanctiunile Concurentei pot arunca piata RCA inapoi in timp
Setari Cookie-uri