Asirom are parte de o infuzie de capital de 170 de milioane de lei printr-o majorare de capital la care actiunile sunt vandute la un pret dublu fata de cel nominal, incluzand si o prima de emisiune, dupa ce companiile austriece care o controleaza au aprobat acest demers, conform Profit.ro.

Masura va trebui sa primeasca avizul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) este principalul actionar al Asirom, cu o detinere de 86,4%, in timp ce o alta companie austriaca, LVP Holding, are o participatie de 13,2%, iar in jur de 800 de persoane fizice detin circa 0,4% din actiuni, conform News.ro.

Majorarea capitalului social se va face prin emisiunea a 849,19 milioane de actiuni noi, cu un pret de 20 de bani/actiune, din care 10 bani insreprezinta o prima de emisiune, care ar permite actionarilor sa capitalizeze compania cu 170 milioane lei. Conducerea ASF a analizat masura anuntata de actionarii Asirom. ”In cazul Asirom se discuta doar despre o majorare de capital”, au declarat, pentru News.ro, reprezentanti ai ASF.

Asirom a devenit in acest an liderul pietei RCA, ocupand locul lasat iber de Astra Asigurari, si avea o cota de piata de circa 25,84% la finalul lunii martie, potrivit datelor comunicate recent de catre ASF. Vanzarile de polite RCA ocupa aproape trei sferturi din portofoliul Asirom, care a inregistrat prime brute subscrise pe segmentul RCA de 278,6 milioane lei in primul trimestru.

Datele ASF arata ca, pe piata RCA, primii cinci jucatori aveau 82,8% din piata la finalul primului trimestru. Dupa Asirom, principalii jucatori erau Carpatica Asig (firma intrata intre timp in procedura de faliment), cu o cota de piata de 19,2%, Euroins (18,6%), City Insurance (11,6%) si Allianz-Tiriac (6,9%).

Asirom, alaturi de City Insurance, Carpatica Asig si Euroins, aflate deja in atentia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru probleme cu banii, au cumulat 76,14% din totalul reclamatiilor depuse, in primul semestru al acestui an, de soferii sau de service-urile nemultumite de serviciile primite.

Pe langa Asirom, VIG mai controleaza in Romania alte doua firme de asigurari, BCR Asigurari de Viata si Omniasig. Saptamana trecuta, grupul austriac a semnat un acord de preluare a AXA Life Insurance, filiala din Romania a grupului francez AXA, specializata in asigurari de viata.
Potrivit bilantului depus la Ministerul Finantelor, Asirom a inregistrat anul trecut pierderi de 50,5 milioane lei (11,22 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri