Piraeus Bank Romania, subsidiara de pe piata locala a grupului financiar elen Piraeus, anunta ca ofera clientilor cu credite in franci elvetieni, garantate cu un imobil, posibilitatea conversiei in lei, cu discount imediat la sold de 15%, si inca doua reduceri succesive de cate 10% fiecare, odata la trei ani, pentru cei care nu inregistreaza intarzieri la plata ratelor mai mari de 89 de zile.

Piraeus Bank isi va contacta, in urmatoarea perioada, clientii care au luat credite in franci elvetieni pentru nevoi personale cu garantie imobiliara, ipotecare sau de investitii imobiliare, prioritari fiind cei care au intampinat dificultati la rambursarea creditelor. Mai intai, acestora li se da posibilitatea ca soldul creditului in franci sa fie redus cu 15%, ulterior imprumutul este convertit in lei, iar apoi se aplica doua reduceri de cate 10%, la fiecare trei ani, daca pe parcursul acestor perioade nu se vor inregistra intarzieri la plata ratelor, conform News.ro.

”Acum, oferta bancii permite reducerea soldului creditului si conversia acestuia in lei, ceea ce va conduce la scaderea ratei lunare de plata si la eliminarea expunerii la riscul valutar”, a declarat presedintele Piraeus Bank, Catalin Parvu.

Banca are peste 10.000 de imprumutati in franci elvetieni.

Cota Piraeus Bank pe piata creditelor din Romania s-a mentinut la 1,6% in primul trimestru al acestui an, raportat la decembrie 2015, dar este la jumatate fata de nivelul de 3% inregistrat in urma cu un an. Depozitele au scazut cu 0,4%, la 850 de milioane de euro, si cu 14% raportat la primul trimestru. La sfarsitul lunii decembrie, depozitele Piraeus Bank in Romania se ridicau la 853 milioane de euro, iar in primul trimestru la 989 milioane de euro. Cota Piraeus Bank pe piata locala a depozitelor a scazut la 1,2%, de la 1,6% in martie 2015 si 1,3% in decembrie.

La sfarsitul primului trimestru, Piraeus Bank detinea in Romania active in valoare de 1,63 miliarde de euro, fata de 1,58 miliarde de euro in decembrie si 1,9 miliarde de euro in urma cu un an. Banca elena opereaza 120 de sucursale in tara si 1.384 de angajati.

Banca a facut obiectul unor negocieri privind o posibila vanzare, potrivit informatiilor din piata. La sfarsitul anului trecut, fondul de investitii JC Flowers a fost interesat de o preluare la pachet a Piraeus Bank Romania si a Bancii Carpatica, insa nicio tranzactie nu a fost incheiata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri