Raiffeisen Bank International a inregistrat in Romania un profit net in scadere in primul semestru cu 26,8% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 38 de milioane de euro, ca urmare a declinului veniturilor operationale si cheltuielilor mai mari.

Activele totale ale grupului au urcat cu 5,1% fata de primul semestru din 2015, la 7,02 miliarde euro, insa comparativ cu finele anului trecut s-au redus de la nivelul de 7,23 miliarde euro, potrivit raportului financiar al RBI. Soldul creditelor a crescut cu 5,7% fata de intervalul similar din 2015, la 4,62 miliarde euro. In decembrie 2015, soldul creditelor era de 4,47 miliarde de euro, conform News.ro.

Depozitele atrase de la clienti s-au apreciat cu 11,5%, la 5,18 miliarde euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. La sfarsitul anului trecut, depozitele RBI erau de 5,23 miliarde de euro. Veniturile operationale ale RBI in Romania au scazut cu 1,4% de la 221 milioane de euro in urma cu un an la 218 milioane euro, pe fondul veniturilor mai scazute cu 4,9% din dobanzi, de 127 milioane euro. Veniturile din taxe si comisioane au crescut cu 7,6%, 90 milioane euro, iar cele din tranzactii cu 25,9%, la 10 milioane de euro.

Grupul si-a redus cu 30,2% cheltuielile cu provizioanele constituite pentru creditele neperformante, la 26 milioane euro, dar cheltuielile administrative generale au crescut cu 2,9%, la 129 milioane euro. Potrivit raportului, impactul legii darii in plata in perioada analizata a fost de 43 de milioane de euro.

La 30 iunie, RBI avea in Romania o expunere la credite in franci elvetieni de 263 de milioane de euro, in scadere cu 19%, respectiv cu 62 de milioane de euro, datorita restructurarilor, a convertirilor si a legii darii in plata. Rata creditelor neperformante era la sfarsitul primului semestru de 8%, in scadere de la 9,5% in intervalul similar al anului 2015. Rata de acoperire a creditelor neperformante era de 67,6%, comparativ cu 70% in urma cu un an.

In trimestrul al doilea profitul net al RBI in Romania a scazut cu 64,5%, la 10 milioane de euro, in timp ce veniturile operationale au coborat cu 1,4%, la 108 milioane de euro. RBI avea in Romania, la finele lunii iunie, o retea de 505 unitati, cu 10 sucursale mai putine fata de perioada similara a anului trecut, iar numarul angajatilor a scazut cu 0,7% la 5.397 de persoane. La nivel de grup, profitul net a scazut in primul semestru de la 276 milioane de euro in urma cu un an la 201 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri