NN Asigurari a incheiat prima jumatate a acestui an cu o crestere de 3,6% a primelor brute subscrise, pana la 319, 7 milioane de lei, anunta compania. Profitul brut al liderului pietei locale de asigurari de viata a atins 8,6 milioane de lei, cu 22,7% mai mult fata de perioada similara din 2015.

Primele sase lui ale acestui an au adus pentru NN Romania rezultate in crestere pe toate liniile de business pe fondul interesului tot mai mare al clientilor pentru asigurarea sanatatii lor si a celor dragi, precum si pentru planurile financiare de protectie si economisirea pentru viitor prin intermediul pensiilor private, conform News.ro.

“Pana la finalul lunii iunie, unul din cinci clienti noi a ales asigurarea de sanatate NN. Mai mult, trecand la segmentul asigurarilor de viata, numarul celor care au achizitionat o asigurare cu componenta de protectie a crescut cu 35% in primul semestru din 2016 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Iar numarul romanilor care economisesc pentru viitor prin intermediul unei pensii private facultative a depasit 170.000, cu 9% mai mult decat in prima jumatate din 2015.”, a declarat Marius Popescu, director general NN Asigurari de Viata.

NN Asigurari de Viata a administrat active financiare in valoare de 3,1 miliarde de lei in primul semestru din 2016, in crestere cu 6,7% fata de nivelul de 2,9 miliarde de lei din primele sase luni din anul precedent.

Valoarea primelor brute subscrise a fost de 319,7 milioane de lei in primul semestru al acestui an, cu 3,6% mai mare fata de primele sase luni din 2015. Prima bruta medie de asigurare pentru contractele incheiate in perioada ianuarie – iunie 2016 a fost de aproximativ 1.805 lei, nivel comparabil cu cel inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent.

Suma asigurata medie a fost de 74.569 lei in primul semestru al acestui an, in crestere cu 36% fata de primele sase luni din 2015.
NN Asigurari de Viata a platit asiguratilor un volum al indemnizatiilor pentru evenimente asigurate de 16,8 milioane de lei in perioada ianuarie - iunie a acestui an, comparabil cu nivelul din perioada similara a anului precedent.

Pentru politele ajunse la finalul perioadei contractuale, NN a platit clientilor in primul semestru al acestui an 57,1 milioane de lei, cu 12,5% mai mult decat in aceeasi perioada din 2015. In acelasi timp, valoarea platita pentru contractele rascumparate sau reziliate in perioada ianuarie-iunie 2016 a scazut cu aproape 4%, pana la 82,7 milioane de lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Asigurarea de sanatate a insumat 19% din numarul total de polite de asigurare vandute de NN in primele sase luni din 2016. Clientii, cu varsta medie de 29 de ani, platesc o prima bruta medie anuala in valoare de 1.234 de lei pentru a beneficia de solutia completa, flexibila si personalizabila, de protectie a sanatatii in situatii neprevazute care presupun spitalizare sau interventie chirurgicala ca urmare a imbolnavirii sau accidentelor.

Coeficientul de lichiditate al NN Asigurari de Viata a fost de 4,43 la finalul primului semestru din 2016. Profitul brut al NN Asigurari de Viata s-a cifrat la 8,6 milioane de lei in primul semestru din 2016, cu 22,7% mai mult fata de perioada similara din 2015. Valoarea include cheltuielile exceptionale realizate ca parte a procesului de rebranding, investitiile realizate pentru lansarea asigurarii de sanatate, precum si provizionul tehnic constituit pentru pensiile private facultative.

Profitul obtinut din activitatea curenta, fara a lua in calcul toate aceste elemente, a fost de 23,6 de milioane de lei, in crestere cu 28,8% comparativ cu primele sase luni ale anului trecut. Pe segmentul pensiilor facultative, NN Asigurari de Viata a inregistrat in primul semestru din 2016 active administrate in beneficiul participantilor in valoare de 677,5 milioane de lei, cumulat pentru fondurile NN Activ si NN Optim, in crestere cu 21,3% fata de perioada similara a anului trecut, reprezentand o cota de piata de 49,9%, conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Numarul de participanti la cele doua fonduri facultative din administrarea NN Asigurari de Viata a fost de 170.838 la finalul lunii iunie 2016, cu 9,2% mai mult decat in perioada similara a anului precedent, compania avand o cota de 42,8% din piata in functie de participanti, potrivit ASF.

Aproape 40% dintre angajatii care au decis sa inceapa sa economiseasca suplimentar pentru pensie in perioada ianuarie-iunie 2016 au optat pentru NN Activ sau NN Optim. Participantii la fondul de pensii facultative cu grad de risc dinamic (NN Activ) au economisit, in medie, 115 lei in primul semestru din 2016, cu 5,5% mai mult fata de nivelul de 109 lei din perioada similara a anului trecut.

Contributiile medii lunare la fondul de pensii facultative cu grad de risc echilibrat (NN Optim) au fost de 119 lei pe luna in perioada ianuarie-iunie a acestui an, cu 3,5% mai mult fata de 115 lei pe luna in primele sase luni din 2015. Fondurile administrate de NN Asigurari de Viata au continuat sa inregistreze performante peste media pietei. Astfel, de la infiintare, in 2007, si pana la finalul lunii iunie 2016, fondul cu grad de risc dinamic NN Activ a obtinut o performanta anualizata de 7,52%, iar fondul cu grad de risc echilibrat NN Optim a avut o performanta anualizata de 8,15%, fata de o medie anualizata a tuturor fondurilor din piata de 7,06%, arata caleculele NN pe baza statisticilor ASF.

“Pensiile private obligatorii au avut o evolutie buna in primele sase luni din 2016, inregistrand cresteri de doua cifre la nivelul activelor administrate si al contributiilor medii lunare, precum si un avans sustinut al numarului de participanti. Tendintele din economie si climatul actual au determinat, insa, o usoara schimbare a strategiei de administrare a activelor. Astfel, NN Pensii a investit mai conservator, diminuand usor in ultimele luni expunerea in actiuni in favoarea instrumentelor caracterizate de o evolutie stabila si risc mai scazut cu obiectivul de raspunde la o potentiala crestere a volatilitatii pietelor”, a declarat directorul general al NN Pensii, Raluca Tintoiu.

Pe segmentul pensiilor private obligatorii, activele nete administrate de NN Pensii la finalul lunii iunie 2016 s-au cifrat la 10,1 miliarde de lei, in crestere cu 26,3% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, reprezentand o cota de piata in functie de active de 36,8%, conform datelor ASF.

Numarul participantilor la fondul administrat privat de NN Pensii are o evolutie stabila, depasind 1,9 milioane la finalul primului semestru al acestui an, cu 2,5% mai mult decat in aceeasi perioada din 2015, reprezentand 28,5% din numarul total de participanti din piata pensiilor private obligatorii.

Participantii NN Pensii au avut o contributie medie bruta lunara de 136 lei in primele sase luni din 2016, cu 12,4% mai mult fata de nivelul de 121 lei din primul semestru al anului trecut. In primul semestru din 2016, portofoliul investitional al NN Pensii a fost compus la finalul primelor sase luni ale anului din titluri de stat (65,8%), actiuni listate (16,2%), depozite bancare (7,3%), precum si fonduri mutuale si obligatiuni corporative, municipale si supranationale (in total 10,7%), potrivit ASF.

Fondul de pensii administrat privat de NN a realizat din mai 2008 si pana la finalul lunii iunie 2016 o performanta anualizata de 9,99%, media anualizata a tuturor fondurilor din piata fiind de 9,49%, informeaza compania.

Sursa foto: Tashatuvango / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri