"Tinta de alocare a fondului pentru Romania este de circa 20% din marimea totala a fondului, rezultand intr-o investitie maxima de aproximativ 200 milioane euro a acestui fond in Romania", a declarat oficialul Melzer PR Group, care se ocupa de relatiile cu publicul ale ING Real Estate, Petra Chalupa, citat de NewsIn.

Chalupa a declarat ca expansiunea economica a Romaniei, care se asteapta sa se mentina, duce la dezvoltarea pietei imobiliare. "ING Real Estate Investment Management a ales Romania datorita marimii tarii si a previziunilor de crestere economica optimiste", a afirmat reprezentantul Melzer PR Group. "Fiind a doua tara din regiune dupa numarul de locuitori, Romania va avea o piata imobiliara mare pe masura ce rezervele populatiei alocate investitiilor imobiliare vor fi crescut", a subliniat Chalupa.

Noul fond va fi centrat pe investitii imobiliare simple si cu valoare adaugata in Polonia, Republica Ceha, Ungaria, Slovacia, Romania si Austria si, potrivit oficialilor ING Real Estate, randamentul fondului va fi in jurul a 10%-11%. "Rata interna a randamentului pe care o asteptam de la investitiile din Romania este mai mare decat media mentionata in comunicatele anterioare de presa. Este imposibil sa dam o cifra exacta a acesteia, deoarece vom analiza fiecare investitie in parte si, bazat pe un relatie risc-randament a unuei anumite investitii, rata interna a randamentului va fi determinata", a aratat Chalupa.

ING Real Estate Investment Management (ING REIM) a anuntat pe 19 septembrie ca urmeaza sa lanseze ING Real Estate Property Fund Central and Eastern Europe, un fond cu o maturitate de 10 ani si cu o marime minima a tintelor investitionale de 1 miliard euro. Strangerea de fonduri pentru PFCEE este 1 noiembrie 2006.

"Monitorizam atent posibilele investitii de pe piata imobiliara prin biroul regional din Praga si cu ajutorul birourilor din Polonia, Ungaria si Romania. Pana la sfarsitul lui 2007 ne asteptam sa acumulam investitii in valoare de 400 milioane euro pentru ING Real Estate Property Fund Central and Eastern Europe", declarase in comunicat directorul ING Real Estate Investment pentru Europa Centrala, Martin Sabelko.