Fondurile mutuale Intercapital si Capital Plus au inregistrat in primele noua luni din 2006 cresteri peste nivelul dobanzilor medii bancare, ca urmare a plasamentelor in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit societatii de administrare SAI Certinvest.
"Investitorii in fondul de actiuni Intercapital sunt cei mai castigati dintre cei care investesc in fondurile administrate de Certinvest, cu cea mai mare crestere de la inceputul anului 2006, de 11,64%", au declarat analistii Certinvest. Pentru fondul Capital Plus, cu plasamente diversificate, aprecierea de la inceputul acestui an este de 9,94%, superioara dobanzii medii bancare, de 6-8%, si cu un potential de apreciere pe termen scurt si mediu substantial, informeaza NewsIn.

Pe ultimele 12 luni, fondul Intercapital a adus investitorilor castiguri de aproape 25%, iar Capital Plus a avut un randament de 20,2% in aceeasi perioada. In ultima saptamana, unitatea de fond Intercapital a crescut cu 5,79%, atingand valoarea de 7,67 lei. "S-a obtinut o apreciere accelerata a unitatii de Intercapital, aceasta castigand aproape 10% in ultimele doua saptamani, pe fondul unei cresteri sustinute a cotatiilor la Bursa de Valori Bucuresti", au declarat analistii SAI Certinvest. Potrivit acestora, cea mai buna saptamana a pietei bursiere din ultimele sase luni a adus cresteri puternice ale indicilor bursieri, BET apreciindu-se cu 4,67%, iar BET-FI cu 7,6%.

Activul total al Intercapital a urcat cu 5,19% in aceasta saptamana, cind ponderea actiunilor cotate din portofoliu s-a apropiat de 80%. Dintre acestea, plasamenetele in actiuni din sectorul financiar-bancar domina portofoliul fondului, cu o pondere de 70% din total. Activul net al fondului a depasit 30,941 milioane lei, iar activele totale au ajuns la aproape 31 milioane lei.

Unitatea de fond Capital Plus s-a apreciat in ultima saptamana cu 4,11%, la valoarea de 9,62 lei, iar activul net a urcat la 10,241 milioane lei.Performanta Capital Plus din ultima saptamana a fost determinata de aprecierea puternica a principalelor pozitii din portofoliul de actiuni, potrivit analistilor Certinvest. Ponderea actiunilor cotate in portofoliul Capital Plus a crescut pana la 51,24%, fiind urmata de obligatiuni cu 28,99% si de depozitele bancare, cu 10,18%. Aprecierea a determinat si cresterea cu 2,97% a activelor totale, valoarea lor depasind in aceasta saptamana pragul de 10 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri