Citigroup a aranjat prima sindicalizare in moneda locala acordata sectorului privat din Romania, o facilitate de 150 milioane lei pentru banca de microfinantare ProCredit Bank Romania. mprumutul are o maturitate de 5 ani si va fi utilizat pentru dezvoltarea portofoliului de credite oferite de ProCredit Bank micilor intreprinzatori.
Tranzactia, lansata initial pentru 120 milioane lei si finalizata la suma de 150 milioane lei, a fost supra-subscrisa semnificativ, informeaza un comunicat al bancii. Citigroup Corporate and Investment Banking, divizia de corporate banking a Citibank Romania, a fost unicul aranjor al acestei sindicalizari. Ceilalti membri ai consortiului sunt Alpha Bank, Bancpost, BCR, Eximbank, UniCredit si Volksbank.

Suprasubscrierea tranzactiei marcheaza succesul intrarii ProCredit Bank pe piata locala a creditului sindicalizat si contribuie in acelasi timp la diversificarea resurselor de finantare ale bancii. a declarat Michael Kowalski, Director General ProCredit Bank Romania. Microintreprinderile si micile afaceri pot fi considerate ca fiind critice pentru dezvoltarea economica a Romaniei. Aceste categorii de clienti s-au dovedit in timp a fi parteneri dinamici si de incredere pentru banca. Intentia noastra este sa-i sustinem si sa facilitam accesul la servicii financiare si acelor clienti care sunt in general ignorati de alte banci comerciale. a adaugat Michael Kowalski.

Suntem mandri ca Citibank Romania a condus aceasta sindicalizare, una dintre cele mai mari facilitati acordate unei institutii de micro-finantare din regiune. Tranzactia demonstreaza o data in plus capacitatea Citigroup de a oferi acces la finantari unei game extrem de diverse de institutii si, de asemenea, confirma angajamentul nostru de a sprijini initiativele din domeniul micro-finantarii, declara Shahmir Khaliq, Citigroup Country Officer. Credem ca aceasta tranzactie va oferi un exemplu si va ajuta in dezvoltarea unei piete locale a sindicalizarilor tot mai dinamica si flexibila. n plus, aceasta tranzactie largeste oferta de credite care va fi disponibila pentru institutiile de micro-finantare in viitor, adauga Bob Annibale, Global Director, Citigroup Microfinance Group.

ProCredit Bank are in prezent o retea formata din 24 de sucursale si agentii. La sfarsitul lunii august, numarul clientilor pe servicii bancare a atins aproape 60.000, avand o crestere de 50% fata de decembrie 2005, iar volumul conturilor a ajuns la 90 milioane euro. ProCredit Bank Romania are ca actionari BERD, Commerzbank AG, Deutsche Investitions-und-Entwicklungsgesellschaft, International Finance Corporation (IFC), Internationale Projekt Consult GmbH si ProCredit Holding AG.

ProCredit Bank Romania face parte din grupul ProCredit, cel mai mare grup de microfinantare la nivel mondial, institutiile ProCredit fiind prezente in 18 tari. La sfarsitul lunii iulie 2006 toate institutiile care fac parte din grupul ProCredit cumulau un portofoliu de credite in derulare de 1,8 miliarde euro prin care sunt serviti mai mult de 500.000 de microintreprinzatori din tarile in curs de dezvoltare si din economiile aflate in perioada de tranzitie. Volumul total al depozitelor atrase de grup au ajuns la 1,5 miliarde euro.

Citigroup este prezent in Romania prin Citibank Romania SA, inca din anul 1996. Citibank Romania detine in prezent 8 centre regionale corporate, 17 agentii CitiFinancial si 22 centre de vanzare directa, dedicate clientilor persoane fizice. Citigroup este cea mai importanta companie internationala de servicii financiare, care detine 200 de milioane de conturi de clienti in peste 100 de tari din lume si furnizeaza persoanelor fizice, companiilor, guvernelor si institutiilor o gama larga de produse si servicii financiare, inclusiv credite si servicii bancare, activitati bancare si de investitii pentru companii, asigurari, garantii bancare si managementul investitiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri